Οι συναντήσεις του Αμερικής Ελπιδοφόρου με υπουργούς της κυβέρνησης

Loading...


Την επισκέπτονται σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου μέλη του Συμβουλίου της Ελλάδος, στο πλαίσιο των ενεργειών και των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για ενίσχυση των δεσμών με την Ομογένεια.

Η πρώτη συνάντηση του έχει προγραμματιστεί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Αντώνη Διαματάρη. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του κ. Διαματάρη με τον Αρχιεπίσκοπο υπό την ιδιότητα του μέλους της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Διαματάρης παραβρέθηκε χθες και στον αγιασμό τον οποίο ετέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος στο ελληνικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, ενώ επισκέφθηκε κι άλλα σχολεία της ομογένειας.

Παρών ήταν και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας.

Στις 11 (ώρα Νέας Υόρκης) αναμένεται η επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών της Ελλάδος κ. Τάκη Θεωδορικάκου στην Αρχιεπισκοπή, ενώ στις 2 μ.μ. τον κύκλο των επαφών θα κλείσει η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Διαβάστε εδώ:  Ο Ελπιδοφόρος στη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού Βοστώνης (ΦΩΤΟ)

Στην Νέα Υόρκη αναμένεται και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παραβρεθεί στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στην Ομογένεια την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 7 το βράδυ, στο μεγάλο κοινοτικό κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Διαματάρης, στον οποίο έχει ανατεθεί και το Χαρτοφυλάκιο των Εκκλησιαστικών Θεμάτων της Ελληνορθόδοξης Διασποράς ξεκίνησε τις συναντήσεις του με τους εκκλησιαστικούς ηγέτες την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου από την Α.Θ.Π τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Επόμενος σταθμός είναι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας , ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις και σε στα άλλα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία.tilegrafima.gr