Ο Ελπιδοφόρος καλεί τον λαό να ζητήσει να ζητήσει τη βοήθεια του Αγίου Νικολάου

Loading...


Με αφορμή την εορτή του , ο σε μήνυμά του προς τον πιστό λαό ζητά την προσευχή όλων προς τον Αγιο Νικόλαο για το Ναό στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Εορτή του εν αγίοις Πατρός ημών Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και Μοναχές, τους Προέδρους και Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τους Διακεκριμένους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, την Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες ργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμον πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,

Το όνομα του Αγίου Νικολάου φέρνει χαρά στους ανθρώπους ανά τον κόσμο, και είναι σχεδόν συνώνυμο της αγάπης και της γενναιοδωρίας. Ακόμη περισσότερο, το όνομά του εμπνέει σεβασμό και προκαλεί αγαλλίαση ανάμεσα σε Ορθοδόξους Χριστιανούς, οι οποίοι γνωρίζουν τα θαυματουργά έργα του Θεού, τα οποία έγιναν διά του δούλου Του Νικολάου. Με την δύναμη του Χριστού, ο Άγιος Νικόλαος πολέμησε την αδικία, ανέστησε νεκρούς, θεράπευσε αρρώστους, και κάλυψε τις ανάγκες του ποιμνίου του. Γι’αυτά τα θαυμαστά έργα του νιώθουμε όλοι μας αγαλλίαση στις ψυχές μας.

Όμως, σε σχέση με το Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο, η μνεία του Αγίου Νικολάου προκαλεί διαφορετικά αισθήματα. Ένα όνομα το οποίο θα έπρεπε συνειρμικά να συνδέεται με την αγιότητα, την ειρήνη και την προσευχή, συνδέεται με το χρέος, τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση. Άγριες φωνές έχουν υψωθεί εναντίον κληρικών και λαικών, χωρίς να λαμβάνεται υπ’όψιν η συμμετοχή ή η ευθύνη εκάστου. Ορισμένοι πιστεύουν ότι οι ιερείς και οι επίσκοποι είναι υποχρεωμένοι να βρούν χρήματα για την αποπεράτωση του Προσκυνήματος. Οι κληρικοί, όμως, δεν έχουν εκπαιδευθεί για να εκτελούν χρέη ερανιστών ή τραπεζιτών. Η προσοχή τους οφείλει να είναι στραμμένη προς την προσευχή και διακονία του λόγου του Θεού (Πράξεις 6:4).

Διαβάστε εδώ:  Αγιος Νικόλαος : Πως σώζει τους ναυτικούς - ΘΑΥΜΑΤΑ

Ήρθε η ώρα να ζητήσουμε με ενεργό τρόπο την βοήθεια του αγίου προστάτη του Προσκυνήματος. Ίσως, αυτό που εμείς αποτύχαμε να πράξουμε επί της γης, μας βοηθήσει εκείνος να το επιτύχουμε εξ ουρανού. Ο Χριστός έδωσε στον Άγιο Νικόλαο τη δύναμη να επανορθώνει την αδικία και να καλύπτει ανάγκες πνευματικές, ιατρικές ή οικονομικές. Διά των πρεσβειών του ανέστησε νεκρό ναυτικό. Είναι βέβαιο ότι διά της προσευχής του θα μπορέσει να αναστήσει και αποπερατώσει το έργο μας του Ελληνορθοδόξου Ναού Αγίου Νικολάου και του Εθνικού Προσκυνήματος.

Ζητώ, λοιπόν, από κάθε ενορία της Αρχιεπισκοπής μας να κάνει Παράκληση προς τον Άγιο Νικόλαο την ημέρα της μνήμης του. Ας ζητήσουμε τη βοήθεια του Θαυματουργού των Μύρων, ζητώντας του να μας δείξει τη δύναμη του Θεού και να μας προσφέρει αυτό που μας λείπει, μέχρις ότου ο ναός που φέρει το όνομά του ολοκληρωθεί και επαναλειτουργήσει στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Με μία καρδιά και μία φωνή, ας ψάλλουμε όλοι μαζί:

Της Εκκλησίας τα άνθη, περιιπτάμενος, ως νεοττός της άνω καλιάς των
Αγγέλων, Νικόλαε τρισμάκαρ, κράζεις αεί, προς τον Θεόν υπέρ πάντων
ημών, των εν ανάγκαις κινδύνων και πειρασμών, και λυτρούσαι ταίς
πρεσβείαις σου. (1ο Στιχηρόν των Αίνων της 6ης Δεκεμβρίου)

Είθε το όνομα του Αγίου Νικολάου να γίνει και πάλι συνώνυμο της αγάπης, της γενναιοδωρίας και της δόξας του Θεού για πάντα. Είθε ο Κύριος να χαρίζει πολλά έτη στους εορτάζοντες με αυτό τον λαμπρό εορτασμό, και σε όλους εμάς.

Με πατρική εν Χριστώ αγάπη,

† ο Αμερικής Ελπιδοφόροςtilegrafima.gr