ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

Loading...


Σε δύο καλοκαιρινές περιόδους, από τις 9 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου, λειτουργεί και φέτος η Παιδούπολη στη νήσο Πρώτη, η οποία για πέμπτη συνεχή χρονιά υποδέχεται τα παιδιά της Ομογένειας.

Στυλοβάτης αυτής της προσπάθειας, όπως κάθε χρόνο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με συνδρομητές την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών και τον Σύνδεσμο Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την επίσκεψη της ομάδας των εθελοντών από την Ελλάδα στο Φανάρι, την Παρασκευή 6 Ιουλίου, τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους τόσο για πέρυσι όσο και για τη φετινή κατασκήνωση και τους παρότρυνε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το έργο τους.
Η ομάδα παρέδωσε στον Πατριάρχη και το βιβλιαράκι που ετοίμασε αποκλειστικά για την Παιδούπολη, το οποίο και έχει προλογίσει ο Παναγιώτατος. Το εικαστικό μέρος του βιβλίου επιμελήθηκε η Ιερά Μονή Χρυσοπηγής Χανίων Κρήτης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τους έδωσε διάφορα αναμνηστικά μεταξύ των οποίων και το τετράδιο με τα ποιήματα που αντέγραφε μικρός καθώς και βιβλία για να εμπλουτίσουν την βιβλιοθήκη της Παιδούπολης.Ετικέτες