Ηχηρό μήνυμα από το Βόσπορο (φωτο)

Loading...


του Νικόλαου Μαγγίνα

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστήμιου του Βοσπόρου αναγορεύθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, το απόγευμα της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ανώτατου πανεπιστημιακού ιδρύματος της Κωνσταντινούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσημη πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, από την πρύτανη του ιδρύματος Γκιουλάϊ Μπαρμπαρόσογλου, απεστάλη με την πραγματική του εκκλησιαστική ιδιότητα, του Οικουμενικού Πατριάρχη, δείχνοντας τελικά ότι όντως ο Βόσπορος μεταφέρει μηνύματα.
Το αποψινό μήνυμα της τιμητικής διάκρισης στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη ήταν από μόνο του ηχηρό. Ένα μήνυμα πως αλλάζουν οι καιροί και αναγνωρίζονται οι άοκνες προσπάθειες του κ. Βαρθολομαίου που με τις προσωπικές του δυνάμεις και τη συνδρομή των στενών συνεργατών του κληρικών και λαϊκών, περιδιαβαίνει όλον τον κόσμο, περιδιαβαίνει οικουμενικά, για να μοιραστεί με όλον τον κόσμο τις αγωνίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το μέλλον αυτού του κόσμου. Και κόσμος δίχως οικολογία, δίχως χλωρίδα και πανίδα είναι άγνωστος όρος στον «πράσινο» Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Αυτήν την ευαισθησία βράβευσε απόψε η ακαδημαϊκή κοινότητα του πανεπιστημίου του Βοσπόρου.

Και έτσι το μήνυμα που προσδοκούσε ο Μακαριστός Γέρων Χαλκηδόνος Μελίτων ήλθε τώρα και έτσι αναγράφηκε στο πάνελ της κρατικής αίθουσας η πραγματική εκκλησιαστική ιδιότητα του Προκαθημένου της Εκκλησίας.

Στη συγκίνηση όλων μας προστέθηκε το χειροκρότημα και η δικαίωση για ένα δίκαιο αίτημα και ήλθε μάλιστα από την οικολογία που τόσο υπερασπίζεται και μάλιστα από τον Βόσπορο που τόσο προασπίζει τα όρια και τους όρους της Ρωμέικης ιστορίας μας.

alt
alt