Διάλογος μεταξύ ορθοδόξων και ρωμαιοκαθολικών στη Λέρο

Loading...


Οικουμενικό Πατριαρχείο: Μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2017 συνέρχεται στη Λέρο – φιλοξενία του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας Παϊσίου, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου – η Συντονιστική Επιτροπή του Διεθνούς Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, στους χώρους της Ιεράς Μητροπόλεως, στο «Πατριαρχείον».

Από πλευράς Οικουμενικού Πατριαρχείου συμμετέχουν: ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ, Συμπρόεδρος της Επιτροπής, ο Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος και ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος.

Από πλευράς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ο Σεβ. Καρδινάλιος Kurt Koch, Συμπρόεδρος, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητος, μαζί με δέκα ακόμη μέλη της αντιπροσωπείας.

Διαβάστε εδώ:  Αναχώρησε για την Ιταλία ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Συμμετέχουν, επίσης, Ορθόδοξοι ιεράρχες και θεολόγοι των Πατριαρχείων Ιεροσολύμων, Μόσχας, Σερβίας, Ρουμανίας, και των Εκκλησιών Κύπρου, Ελλάδος, Πολωνίας και Αλβανίας.

Σκοπός της Συνάντησης είναι η μελέτη του θέματος της προσεχούς φάσης του Διαλόγου, αφού ολοκληρώθηκε το θέμα: «Το Πρωτείο του Επισκόπου Ρώμης κατά την πρώτην Χιλιετίαν».

Οι συμμετέχοντες στην Επιτροπή Διαλόγου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν Ιερά Μνημεία και Μουσεία της νήσου.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr