Ταξίδι στη Γερμανία για τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Loading...


Οικουμενικό Πατριαρχείο: Για την Γερμανία αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας, 29 Μαϊου 2017, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προσκεκλημένος στον εορτασμό της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας για τον εορτασμό της 500ης επέτειος της Μεταρρυθμίσεως.

Αναλυτικότερα, όπως έγινε γνωστό: «Σήμερον, Δευτέραν, 29ην Μαΐου 2017, η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης ημών κ. κ. Βαρθολομαίος ανεχώρησεν εις Στουτγκάρδην, προκειμένου να επισκεφθή την Ευαγγελικήν Εκκλησίαν Γερμανίας, εορτάζουσαν εφέτος την 500ην επέτειον της Μεταρρυθμίσεως, κατόπιν επισήμου προσκλήσεως του Προκαθημένου αυτής Σεβ. Επισκόπου Δρος Heinrich Bedford – Strohm, ανταποδίδων ούτω την επίσκεψιν αυτού προς το Οικουμενικόν Πατριαρχείον τον παρελθόντα Σεπτέμβριον.

Κατά την παρουσίαν Αυτού εν Γερμανία ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ανακηρυχθή επίτιμος Διδάκτωρ της Ευαγγελικής Θεολογικής Σχολής του ιστορικού Πανεπιστημίου της Τυβίγγης.

Διαβάστε εδώ:  Στη Γερμανία ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την επέτειο της Μεταρρύθμισης

Εκ Βυρτεμβέργης η Α. Θ. Παναγιότης θα μεταβή εις την πρωτεύουσαν Βερολίνον ως προσκεκλημένος του Ιδρύματος Konrad Adenauer, όπου θα δώση διάλεξιν με θέμα «Ορθοδοξία και ανθρώπινα δικαιώματα», θα έχη δε συνάντησιν και μετά του νέου Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Μέλη της Πατριαρχικής συνοδείας κατά την επίσημον ταύτην επίσκεψιν είναι, πλην ασφαλώς του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, οι Σεβ. Μητροπολίται Σασίμων κ. Γεννάδιος και Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, ο Πανοσιολ. Δευτερεύων κ. Θεόδωρος, ο Εντιμολ. Άρχων και Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής και ο εκ των Γραμματέων των Πατριαρχείων Εντιμ. κ. Πέτρος Μπαζγκάρλο.

Συν Θεώ, ο Πατριάρχης θα επιστρέψη εις την έδραν Αυτού την 2αν Ιουνίου».