Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ολλανδία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακήν του Θωμά, 27ην Άπριλίου, η Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εχοροστάτησεν εν τω Ι. Ναώ Αγίου Νικολάου Rotterdam, κατά την τελεσθείσαν Θείαν Λειτουργίαν, καθ’ην εκκλησιάσθησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ευμενείας κ. Μάξιμος, οι Εξοχ. Πρέσβεις κ. Θηρεσία-Παρασκευή Αγγελάτου, της Ελλάδος, και Κυριακός Κούρος, της Κύπρου, η Ευγεν. κ. Rogaar Αγγελίδου, Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Ολλανδίας, 

Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως και μέγα πλήθος πιστών εξ ενοριών του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβρούργου, οίτινες κατέκλυσαν τον Ναόν και τον πέριξ αυτού χώρον, ενώ έψαλεν εμμελώς η χορωδία του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, υπό την διεύθυνσιν του Πρωτοψάλτου Μουσικολ. κ. Δημητρίου Ζαγκανά. Επίσης παρέστη και ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ουτρέχτης των Παλαιοκαθολικών κ. Joris Vercammen.

Μετά την απόλυσιν, ωμίλησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου και ο Πατριάρχης, αναφερθείς ιδιαιτέρως εις την προσωπικότητα του νέου Ποιμενάρχου και ευλογήσας την πολυπληθή παρουσίαν των προσελθόντων πιστών, εις τους οποίους διένειμε το αντίδωρον και εικονίδια εις ευλογίαν.

Επηκολούθησε δεξίωσις και επίσημον γεύμα εν τω ξενοδοχείω Inntel, κατά την διάρκειαν του οποίου ωμίλησαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ευμενείας κ. Μάξιμος και ο Πατριάρχης.
Ολοκληρώσας τοιουτοτρόπως την πενθήμερον εν Ολλανδία επίσκεψιν Αυτού, ο Πατριάρχης ανεχώρησε το απόγευμα της Κυριακής, διά την έδραν Αυτού, προπεμφθείς εν τω αεροδρομίω υπό του οικείου Ποιμενάρχου, του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Joris Vercammen και των Εξοχ. Πρέσβεων κ. Sadık Arslan, της Τουρκίας, και Θηρεσίας-Παρασκευής Αγγελάτου, της Ελλάδος, ενώ εν τω αεροδρομίω της Πόλεως υπεδέχθη Αυτόν ο Σεβ. Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος.


 Ετικέτες