Παρεκτρέπεται η ΔΗΜΑΡ: Επιτίθεται στον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία

Loading...


Για άλλη μια φορά η ΔΗΜΑΡ ασκεί κριτική στην με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του . Με ανακοίνωσή της ζητά να προχωρήσει ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους και βέβαια, ως μόνιμη επωδός αυτής της άποψης, ζητά να σταματήσει η Πολιτεία να πληρώνει τους Ιερείς. Για τις υποχρεώσεις προς την Εκκλησία, βέβαια, κανένας λόγος.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η χθεσινή συνέντευξη του αναδεικνύει για άλλη μία φορά σημαντικά θέματα για τις σχέσεις εκκλησίας και κράτους.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αφελληνισμού, δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες κουβέντες και ένας διχαστικός λόγος από τον επίσημο θεσμικό εκπρόσωπο της Εκκλησίας.

Η ανέγερση τζαμιού, δεν είναι δυνατόν να αναβληθεί. Το κράτος έχει την υποχρέωση να διευκολύνει την δυνατότητα άσκησης των θρησκευτικών ελευθεριών.

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι απαιτείται εδώ και τώρα χωρισμός των σχέσεων εκκλησίας – κράτους. Είναι μια προοδευτική μεταρρύθμιση με ορίζοντα τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Και επειδή αναρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος τι σημαίνει χωρισμός, οι προτάσεις μας που συνοδεύουν τον επανακαθορισμό των σχέσεων μεταξύ άλλων είναι: το μάθημα των θρησκευτικών να καθορίζεται από το κράτος και να μετατραπεί από ομολογιακό μάθημα σε μάθημα γνώσης των θρησκειών, οι ιερωμένοι να σταματήσουν να είναι οιωνοί δημόσιοι υπάλληλοι μισθοδοτούμενοι από το κράτος, η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου κ.ά..

Διαβάστε εδώ:  Αρχιεπίσκοπος: Υπουργός σημαίνει εργάτης, ενώ ο κληρικός διακονεί (ΦΩΤΟ)

Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς δεν προχωρούν ούτε στο πεδίο αυτών των βασικών αλλαγών που δεν έχουν καμία σχέση με τα μνημόνια και είναι διαχρονικές θέσεις της αριστεράς. Η επιβεβαίωση δε της τοποθέτησης του συγκυβερνήτη κ. Καμμένου ότι θα ρίξει την κυβέρνηση εάν δεν συμφωνήσει και του το ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος δείχνει ότι ορισμένοι αντιλαμβάνονται την χώρα μας ως ένα θεοκρατικό καθεστώς και όχι ως μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Σε αυτή την κατάσταση δυστυχώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να νίπτει τας χείρας του ως Πόντιος Πιλάτος μεταξύ των “συντρόφων του” Φίλη και Καμμένου.