Πανηγύρισε το Ιερό Κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου στη Γουμένισσα (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ

Πλήθη πιστών συνέρρευσαν και φέτος στις παρυφές του Παΐκου όρους, στο , για να τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου διδασκάλου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Παρά τις αυξημένες θερμοκρασίες του θέρους, οι πιστοί αναζήτησαν πνευματική αναψυχή κοντά στον άγιο Νικόδημο και στο φερώνυμο Κοινόβιό Του, το «σπίτι» του, όπως το είχε αποκαλέσει ο ίδιος ο Άγιος. Προσκύνησαν με κατάνυξη το απότμημα του ιερού λειψάνου του, συμμετείχαν στις ιερές Ακολουθίες που εγκωμίαζαν την μνήμη του, ιδίως δε, συμμετείχαν στο ιερό Μυστήριο της Θείας Λειτουργίας. Ζήτησαν από τον Άγιο να πρεσβεύει στον Χριστό υπέρ της προσωπικής τους σωτηρίας και υπέρ της σωτηρίας της Πατρίδος μας.

Σήμερα, εποχή αποστασίας από τον Θεόν, ευχή όλων μας είναι, να εγκύψουμε, κλήρος και λαός, στα ορθοδοξότατα συγγράμματα του Αγίου. Ειδικά δε να αποκαταστήσουμε το «Πηδάλιον» στη θέση που του πρέπει: δίπλα στο ιερό Ευαγγέλιο, επάνω στην Αγία Τράπεζα.

Στο «Πηδάλιον», που σήμερα καταφρονείται από τους Οικουμενιστές, βρίσκονται συγκεντρωμένοι όλοι οι Ιεροί Κανόνες. Μόνον με το «Πηδάλιον» είναι δυνατόν να κατευθύνεται η νοητή ναύς της Εκκλησίας εις ασφαλείς λιμένας σωτηρίας.

2107pro (1).jpg
2107pro (2).jpg
2107pro (3).jpg
2107pro (4).jpg
2107pro (5).jpg
2107pro (6).jpg
2107pro (7).jpg
2107pro (8).jpg
2107pro (9).jpg