Ο «χακί» Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Λαρίσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Θεωρείται ένας από τους καλύτερους ιεροψάλτες πανελληνίως. Πρόκειται για το Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Ηλία Παπαδόπουλο.

Άριστος γνώστης της ψαλτικής τέχνης με περγαμηνές και διακρίσεις, έχει συμμετάσχει σε αρκετές χορωδίες και αναλόγια κοντά σε μεγάλα ιστορικά ονόματα της βυζαντινής μουσικής.

Βρέθηκε χθες στον Πλαταμώνα, κατά τη διάρκεια εορτασμού του πολιούχου του ΚΑΑΥ, Αγίου Προκοπίου, όπου έψαλε στην ακολουθία της παράκλησης και στην περιφορά της ιεράς εικόνας του Αγίου.

Διαβάστε εδώ:  Αγιορείτικες ιστορίες για την ψαλτική

Έφεδρος Ανθυπίλαρχος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην περιοχή του Λιτοχώρου, ο Ηλίας Παπαδόπουλος δεν ξεχνά τις Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες στηρίζει σε κάθε ευκαιρία. Ποτέ δεν αρνήθηκε να συμμετέχει σε στρατιωτική εκκλησιαστική πανήγυρη, είτε είναι στην πόλη της Λάρισας είτε εκτός. Πάντα δίνει το παρών στο αναλόγιο που με πίστη διακονεί.

Δεν είναι τυχαίο, πως μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής που προέρχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, επιλέγουν να τον έχουν καθηγητή. Μάλιστα όπως μαθαίνουμε αρκετά είναι τα στελέχη της Λάρισας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μαθήματα βυζαντινής μουσικής και μέσα στο καλοκαίρι, αφού ετοιμάζεται σε λίγες ημέρες τμήμα αρχαρίων.