Κληρικοί Κρήτης: Οι ιερείς παραμένουν σταθεροί στις κόκκινες γραμμές

Loading...


Κληρικοί Κρήτης: Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως στο Ηράκλειο της Κρήτης η Ένωση Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης ( Ε.Σ.Κ.Ε.Κ. ).

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης πάρθηκε ομόφωνη απόφαση ότι η ιερείς θα παραμείνουν σταθεροί στις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί τόσο για την αναθεώρηση του συντάγματος και την ουδετεροθρησεία όσο και για το μισθολογικό των ιερέων. Τέλος αποφασίστηκε η συγκέντρωση χρημάτων για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στο νησί.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ε.Σ.Κ.Ε.Κ.:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνδέσµων Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης (Ε.Σ.Κ.Ε.Κ.) οι πρόεδροι και οι αντιπρόσωποι των κατά τόπους Ιερών Συνδέσµων του νησιού, συνήλθαν σε έκτακτη γενική συνέλευση σήµερα 7 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στο Ηράκλειο. Παραβρέθηκε και ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης κ. Δημήτριος Μηλαθιανάκης ο οποίος ενημέρωσε από νομικής πλευράς τους ιερείς για όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Εκκλησία μας το τελευταίο διάστημα.

Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι οι ιερείς παραμένουν σταθεροί στις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί από το Σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Ένωση Συνδέσμων Κληρικών Εκκλησίας Κρήτης (Ε.Σ.Κ.Ε.Κ) και τον Ιερό Σύνδεσμό Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε) όσον αφορά την αναθεώρηση των άρθρων 3 και 21 του συντάγματος που αφορούν την ουδετεροθρησκεία της Ελληνικής πολιτείας και την Ελληνική οικογένεια αντίστοιχα, καθώς και το μισθολογικό των ιερέων.

Επίσης αποφασίστηκε να συγκεντρωθεί από το μισθό των ιερέων της Κρήτης ένα ποσό για τους πλημμυροπαθείς της Κρήτης.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr