Κυπριακό: Τι μήνυμα έστειλαν σήμερα Παυλόπουλος – Αναστασιάδης

Loading...


Την κοινή θέση και για λύση χωρίς εγγυήσεις και τουρκικά στρατεύματα επανέλαβαν ο και ο μετά από συνάντηση που είχαν στη Λευκωσία.

Καλωσορίζοντας τον κ. Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην «άψογη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση», την οποία ευχαρίστησε για την αμέριστη συμπαράστασή της. Μίλησε για εξαιρετικό κλίμα και αρραγή ενότητα ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα, τονίζοντας ότι ποτέ στο παρελθόν οι δύο χώρες δεν ήταν τόσο ενωμένες, όσον αφορά την επίλυση του .

Αναφερόμενος στις συνομιλίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δεν υπάρχουν πιέσεις, αλλά αντιθέτως υπάρχει συμπαράσταση κυρίως από την πλευρά των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις θέσεις τις οποίες έχουμε καθορίσει.

Διαβάστε εδώ:  Κυπριακό: Έναρξη σήμερα των συνομιλιών σε επίπεδο τεχνοκρατών

Κάλεσε όλους να αντιληφθούν ότι υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της Κύπρου κατά την επίλυση του Κυπριακού, υπερασπίζονται την κυριαρχία των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Τουρκία, πρόσθεσε, πρέπει να δεχθεί μια λύση που να αφήνει την Κύπρο να πορευθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Χαρακτήρισε παράλληλα αναχρονιστικά και απαράδεκτα τα θέματα των εγγυήσεων και της παραμονής τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, λέγοντας ότι δημιουργούν επικίνδυνα προηγούμενα.