ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα οχήματα στα αστυνομικά τμήματα με απόφαση Τραμπ

Loading...


ΗΠΑ: Με τεθωρακισμένα οχήματα, όπλα μεγάλων διαμετρημάτων εξοπλίζει ο Τραμπ τα αστυνομικά τμήματα των καταργώντας προηγούμενο διάταγμα του Ομπάμα το οποίο είχε προβλέψει ορισμένους περιορισμούς στον συγκεκριμένο τομέα.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο καταργούνται επίσημα οι περιορισμοί που είχε επιβάλει ο προκάτοχός του στη μεταφορά πλεονάζοντος εξοπλισμού από τις ένοπλες δυνάμεις στις αστυνομικές διευθύνσεις Πολιτειών και πόλεων.

«Το Εκτελεστικό Διάταγμα 13688 της 16ης Ιανουαρίου 2015 διά του παρόντος ανακαλείται», αναφέρει το κείμενο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς είχε προαναγγείλει νωρίτερα ότι ο Τραμπ θα υπέγραφε αυτό το διάταγμα, με το οποίο καταργούνται οι περιορισμοί που είχε θέσει ο Μπαράκ Ομπάμα στη μεταφορά τεθωρακισμένων οχημάτων, όπλων μεγάλων διαμετρημάτων, εκτοξευτήρων χειροβομβίδων και άλλου πλεονάζοντος οπλισμού σε αστυνομικά τμήματα.

Ο Ομπάμα είχε αποφασίσει να επιβάλλει περιορισμούς μετά την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων για να κατασταλούν οι διαδηλωτές στο Φέργκιουσον, στο Μιζούρι, μετά τον θάνατο του Μάικλ Μπράουν, ενός μαύρου έφηβου, από τα πυρά ενός αστυνομικού το 2014.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ…