6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon

Η ώρα για ενστάσεις – Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ , Συντάξεις και αναδρομικά , ΟΠΕΚΕΠΕ

146
SHARES
540
VIEWS

Η ώρα για ενστάσεις – Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ , Συντάξεις και αναδρομικά , ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλα τα για την Κοινωφελή Εργασία, τις συντάξεις και τα επιδόματα

ΣχετικάΆρθρα

Αναρτήθηκε την, Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού () (www.oaed.gr) ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων στο πρόγραμμα «προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης για 36.500 άτομα σε δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων», για 36.500 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, καθώς και ο προσωρινός πίνακας αποκλειομένων.

Ολες οι ειδήσεις από το vimaorthodoxias 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του , η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ δημόσιας πρόσκλησης.

Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους επιβλέποντες φορείς ή/και στις υπηρεσίες τοποθέτησης, όπως έχουν καθοριστεί, βάσει της δημόσιας πρόσκλησης Νο 4/2020.

Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα η διαδρομή  είναι:

www.oaed.gr  Προγράμματα κλειστά προς υποβολή αιτήσεων –  Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 ατόμων σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ) συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:

-Από το Μητρώο τους μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (eServices IIS) του στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους ή

-Από τον  με τον αριθμό πρωτοκόλλου της  τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Προσωρινό Πίνακα Αποκλειομένων, που βρίσκονται εδώ.

Η ώρα για ενστάσεις – Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ , Συντάξεις και αναδρομικά , ΟΠΕΚΕΠΕ –  Οι Ενστάσεις

Αιτιολογημένες ενστάσεις (με τα τυχόν δικαιολογητικά συνημμένα) μπορούν να υποβληθούν από την Παρασκευή  24  Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00 έως και την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 και ώρα 14:00, αποκλειστικά ηλεκτρονικα στον ιστότοπο www.oaed.gr με τους κωδικούς πρόσβασης ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ.

Σε περίπτωση αδυναμίας επισύναψης των δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική ένσταση, οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο αρμόδιο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), μέχρι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 και ώρα 14:00 προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΚΠΑ2 στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις του αρμόδιου ΚΠΑ2, σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία στη Δημόσια Πρόσκληση.

Προσωρινός Πίνακας Επιτυχόντων

Προσωρινός Πίνακας Επιλαχόντων

Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων 

Η είσοδος στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ βρίσκεται εδώ http://www.oaed.gr/e-yperesies

Η ώρα για ενστάσεις – Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ , Συντάξεις και αναδρομικά , ΟΠΕΚΕΠΕ – Τι γίνεται με τα αναδρομικά

Οριζόντια λύση στο ζήτημα των αναδρομικών ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση, μετά την απόφαση – σταθμό του , καταβάλλοντας στους συνταξιούχους αναδρομικά 11 μηνών και και πολλών ταχυτήτων, είτε έχουν ασκήσει αγωγές είτε όχι. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, εξετάζονται εναλλακτικά σχέδια εξόφλησης των οφειλόµενων αντισυνταγµατικών περικοπών για την περίοδο Ιούλιος 2015 – Μάιος 2016, στο φόντο µιας δύσκολης δηµοσιονοµικά χρονιάς.

Ο προσανατολισµός φαίνεται να κλίνει σε αυτήν τη φάση προς τις ετήσιες δόσεις, ενώ σκέψεις υπάρχουν και για εναλλακτικές λύσεις εφάπαξ αποπληρωµής µε «έκπτωση».

Δύο από τα επικρατέστερα σενάρια προβλέπουν:

-Αποπληρωµή των οφειλόµενων ποσών σε ετήσιες δόσεις, για να µην προκύψει εκτροχιασµός των δηµοσίων οικονοµικών. Εξετάζεται το πλήθος των ετήσιων δόσεων να φτάνει σε βάθος έως 5 ετών και να εξαρτάται από το ύψος των .

Για παράδειγµα, οι υψηλοσυνταξιούχοι, που είχαν συντάξεις άνω των 1.000 ή 1.300 ευρώ το 2012, θα µπορούσαν να εξοφληθούν σε έως 5 ετήσιες δόσεις. Τις λιγότερες δόσεις θα έχουν όσοι διεκδικούν µικρά ποσά, για παράδειγµα χαµηλοσυνταξιούχοι που έχασαν µόνο τα ∆ώρα των 800 ευρώ. Με βάση αυτό το σενάριο, οι συνταξιούχοι θα λαµβάνουν 12 συντάξεις τον χρόνο συν ένα 13ο ποσό για τα .

-∆υνατότητα αποπληρωµής των αναδροµικών εφάπαξ για συνταξιούχους που θα επιλέξουν την εφάπαξ αποπληρωµή αντί των δόσεων, αλλά µε έκπτωση στο ποσό, για παράδειγµα 10% έως 20%.

Με βάση αυτό το σενάριο, υπάρχουν σκέψεις να δοθεί εναλλακτική οδός σε δικαιούχους συνταξιούχους, ώστε να εισπράξουν τα αναδροµικά τους εφάπαξ (ή ενδεχοµένως σε λιγότερες δόσεις) εφόσον το επιθυµούν, αποδεχόµενοι ένα «πέναλτι» στο συνολικό ποσό, το οποίο θα µπορούσε, για παράδειγµα, να κυµαίνεται στο 10% µε 20%.

Όλα τα σενάρια πρέπει να συνεκτιµηθούν µε βάση τις αντοχές του κρατικού προϋπολογισµού πριν «κλειδώσει» η ρύθµιση, σε µια χρονιά που οι «τρύπες» στα έσοδα και τα ελλείµµατα διευρύνονται λόγω πανδηµίας. Αυτό που έχει «κλειδώσει» είναι η πρόθεση τα να επιστραφούν σε όλους, είτε έχουν ασκήσει αγωγή είτε όχι, για να υπάρξει ισονοµία και για να αποφευχθεί νέο µπαράζ προσφυγών. Μετά την απόφαση του ΣτΕ επί της πιλοτικής δίκης που προκάλεσε ο , είναι σαφές πως τα αναδροµικά του 11µήνου µπορούν να τα διεκδικήσουν όλοι οι συνταξιούχοι, ενώ υπάρχει ακόµη χρόνος για ένδικα µέσα.

Σταϊκούρας: Τα αναδρομικά θα δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους

Στο σύνολο των συνταξιούχων, τους οποίους αφορά η απόφαση του θα δοθούν τα αναδρομικά, όπως διαβεβαίωσε ο , μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην ταλαιπωρηθούν οι Έλληνες .

«Θα υλοποιήσουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι τετελεσμένο, και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια, άρα η απόφαση θα καλύψει το σύνολο των συνταξιούχων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας. Αναφορικά με το ενδεχόμενο καταβολής των σε δόσεις ή εφάπαξ με κούρεμα στα ποσά, ο κ. Σταϊκούρας απάντησε ότι είναι κάτι που ακόμα συζητείται και θα γίνουν ανακοινώσεις όταν υπάρξουν και συγκεκριμένες αποφάσεις.

Για το ενδεχόμενο «κουρέματος» στα αναδρομικά, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι δεν θα μιλήσει με σενάρια και πως, όταν υπάρχει η τελεσίδικη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, θα ανακοινωθεί. «Ο τρόπος με τον οποίο θα καταβληθούν τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε. Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους θεσμούς για την πληρωμή των αναδρομικών, καθώς δεν πρόκειται για κάποια μόνιμη αύξηση σε μια σύνταξη και διαβεβαίωσε ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα .

«Υπάρχει το ταμειακό θέμα, που δόξα τω Θεώ, με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε με υπευθυνότητα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας έχουμε τη δυνατότητα το επόμενο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι μήνες και χρόνια, να πληρώσουμε τους Έλληνες συνταξιούχους τα αναδρομικά αυτά», συμπλήρωσε.

Η ώρα για ενστάσεις – Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ , Συντάξεις και αναδρομικά , ΟΠΕΚΕΠΕ – Πληρώμη αγροτών

Ο (opekepe.gr) έκανε πληρωμές 2,2 εκ. ευρώ περίπου προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, στις 21-23/7 πληρώθηκαν 297 αγρότες για διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Γίνε Μέλος της Ομάδας μας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Translate »