Η Γερμανία προσγειώνει την ελληνική κυβέρνηση για τη συμφωνία

Loading...


Η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της για τις μεταρρυθμίσεις είναι ένα «σημαντικό ενδιάμεσο βήμα» δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας όμως ότι χρειάζεται περισσότερη σαφήνεια για θέματα όπως το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας.

«Η εν εξελίξει δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί» ανέφερε ο εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας πως «η δουλειά συνεχίζεται» και πως στόχος είναι η αξιολόγηση του προγράμματος να μπορεί να ολοκληρωθεί στο Eurogroup στις 22 Μαΐου.

Μοσκοβισί: Ανοίγει ο δρόμος για ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Για «πολύ θετική εξέλιξη» που «ανοίγει το δρόμο για την ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης» κάνει λόγο ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί με αφορμή τη συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης – θεσμών.

Διαβάστε εδώ:  "Ματωμένη" συμφωνία Ελλάδας-δανειστών - Όλα τα νέα μέτρα

Όπως αναφέρει ο κ. Μοσκοβισί σε δήλωσή του, η ταχεία εφαρμογή των δεσμεύσεων που συμφωνήθηκαν από τις ελληνικές αρχές «θα επιτρέψει στο Eurogroup να εγκρίνει την εν λόγω συμφωνία κατά την επόμενη συνεδρίασή του».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνει ότι «πλέον έγκειται σε όλες τις πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία για το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας τις ερχόμενες εβδομάδες» και καταλήγει: «Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα σε αυτό το μακρύ και δύσκολο κεφάλαιο λιτότητας για τον ελληνικό λαό. Με αυτή τη συμφωνία πρέπει τώρα να γράψουμε μια νέα ιστορία σταθερότητας, απασχόλησης και ανάπτυξης για την Ελλάδα και για ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ».