Η Εκκλησία Κρήτης τιμά τον Μητροπολίτη Βασίλειο

Loading...


Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της ανακοίνωσε ότι, την Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019, θα τελέσει Συνοδική , στον Ιερό Ναό των Αγίων Δέκα, στους Αγίους Δέκα, της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, εις μνήμην του αοιδίμου Επισκόπου Αρκαδίας (1902-1941) και μετέπειτα Μητροπολίτου Κρήτης (1941-1950) κυρού Βασιλείου Μαρκάκη, ο οποίος χειροτονήθηκε Επίσκοπος Αρκαδίας την 30ην Ιουνίου του έτους 1902.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: «Ο αείμνηστος Πρωθιεράρχης της Κρήτης Βασίλειος διέγραψε μια λαμπρή και καρποφόρα Εκκλησιαστική πορεία, τόσο στην Ιερά Επισκοπή Αρκαδίας, αλλά και μετέπειτα στην Ιερά Μητρόπολη Κρήτης, και διακρίθηκε για τις ποιμαντικές του δράσεις, την φιλοπατρία και τον δυναμισμό του, σε καιρούς δύσκολους για την Πατρίδα και τον Τόπο.

Κατά τη Συνοδική Θεία Λειτουργία, για την Προσωπικότητα και το πολύπτυχο έργο του αειμνήστου Πρωθιεράρχου Βασιλείου, θα ομιλήσει ο κ. Απόστολος Πιρουνάκης, συνταξιούχος Εκπαιδευτικός.

Προσκαλούνται οι Αρχές και ο ευσεβής λαός της Μεγαλονήσου Κρήτης να συμμετάσχουν στη Συνοδική αυτή Θεία Λειτουργία».tilegrafima.gr