Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος στην Αγία Αικατερίνη Σητείας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 23 Ιουνίου, ο χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της , στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Eλπινίκης Ζερβάκη και το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Νικολάου Ζερβάκη, πατρός του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Σητείας κ. Γεωργίου Ζερβάκη, καθώς και τα συναπαντήματα της μακαριστής Μαρίας Περάκη, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης πόλεως Σητείας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, επισημαίνοντας ο Κύριος θέτει ως προϋπόθεση της σωτηρίας μας να ομολογούμε τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό ως Σωτήρα μας μπροστά στους διώκτες και αρνητές Του, όπως έκαναν οι αναρίθμητοι άγιοι, οι Προπάτορες και Πατριάρχες, οι Προφήτες και οι Απόστολοι, οι Μάρτυρες και οι Ιεράρχες, οι Ιερομάρτυρες και Οσιομάρτυρες, οι Όσιοι και Δίκαιοι και όλες γενικά οι άγιες γυναίκες και οι υπόλοιποι ανώνυμοι άγιοι.

Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, τιμούμε τη μνήμη πάντων των Αγίων σήμερα, μία εβδομάδα μετά την Πεντηκοστή, γιατί χάρη στη κάθοδο του Αγίου Πνεύματος οι κατά Χριστόν αγωνιζόμενοι άνθρωποι άντλησαν δύναμη και πέτυχαν να γίνουν πολίτες της Βασιλείας των Ουρανών, ευχήθηκε δε όλοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της πίστης και της ζωής τους.Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο παρέστησαν εκτός από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σητείας κ. Γεώργιο Ζερβάκη, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και πολλοί ευσεβείς Χριστιανοί της περιοχής.tilegrafima.gr