Γιάννης Αμανατίδης: «Η Χίος προβάλλεται μέσω των εργασιών της ΔΣΟ»

Loading...


Στην αξία της διεξαγωγής στη Χίο των εργασιών της διεθνούς γραμματείας της διακοινοβουλευτικής συνέλευσης της ορθοδοξίας (ΔΣΟ) και ιδιαίτερα στην παρούσα φάση, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, στη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου.

Στη διάρκειά της ο κ. Αμανατίδης, αφού απέδωσε τα εύσημα για τη διοργάνωση στον γενικό γραμματέα της ΔΣΟ βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, τόνισε ότι η σημαντικότητα της διοργάνωσης έχει να κάνει με το μείζον προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα του, που αντιμετωπίζει η Χίος.

Ιδιαίτερα, ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε στη θετική στάση της τοπικής κοινωνίας που στάθηκε αρωγός στους πρόσφυγες γεγονός που προέβαλε θετικά την Ελλάδα διεθνώς.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, η παρουσία στη Χίο εκπροσώπων από κοινοβούλια 12 χωρών παρέχει την δυνατότητα προβολής της Χίου, τόσο για τις φυσικές ομορφιές της και τον θρησκευτικό της πλούτο, όσο και για τις επιπτώσεις το προσφυγικό πρόβλημα.

Διαβάστε εδώ:  Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χίου (ΦΩΤΟ)

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια των εργασιών της συνεδρίασης της διακοινοβουλευτικής συνέλευσης της ορθοδοξίας μίλησε και ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης, ο οποίος τόνισε ότι «σήμερα, εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης και των διεθνών συγκυριών, η Χίος γίνεται ξανά σταυροδρόμι πολιτισμών και θρησκειών. Είναι μια πρόκληση και μια πραγματικότητα που πρέπει να απασχολεί όλους μας, τον καθένα από τον ρόλο του. Η ορθόδοξη παράδοσή μας συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση και άμβλυνση των προβλημάτων».

Η διακοινοβουλευτική συνέλευση της ορθοδοξίας ολοκληρώνονται αύριο Σάββατο, 6 Μαΐου.