Δυνατότητα μετάταξης εκπαιδευτικών σε μουσουλμανικά Ιεροσπουδαστήρια

Loading...


Πολυτροπολογία του ρυθμίζει θέματα που αφορούν σε εκπαιδευτικούς – Ακόμα και τρία μαθήματα θα μπορούν να διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί από την ερχόμενη σχολική χρονιά

Τη δυνατότητα σε μόνιμους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ 73 να μεταταγούν σε κενές οργανικές θέσεις του κλάδου Θεολόγων σε Ιεροσπουδαστήρια Θράκης, προβλέπει διάταξη τροπολογίας που κατέθεσε, προς ψήφιση, στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Σύμφωνα με άλλη τροπολογία με τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς θα εξομοιωθούν οι εκπαιδευτικοί που τυγχάνουν γονείς ενός ανάπηρου τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 67% και κατά συνέπεια θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση που ο ν.3848/2010 επιφυλάσσει για τους πολύτεκνους, σύμφωνα με διάταξη τροπολογίας που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, υπάρχει ρύθμιση με την οποία επαναφέρεται η δυνατότητα της τρίτης ανάθεσης σε εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία μαθημάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να διδάσκει ως και τρία μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια από την ερχόμενη χρονιά, εκτός από αυτό της ειδικότητάς του. Στην αιτιολογική έκθεση τονίζεται ότι η ανάθεση θα πραγματοποιείται με βάση ακραιφνώς επιστημονικά και παιδαγωγικά κριτήρια. Επίσης, προβλέπεται και παράταση της θητείας των σχολικών συμβούλων έως τις 27 Φεβρουαρίου του 2017.