Τρίκαλα: Με τη συμβολή της Εκκλησίας η φιλοξενία των προσφύγων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Συγκινητική είναι η συνεισφορά βοήθειας με κάθε τρόπο της Τρικαλινής κοινωνίας, στους προσωρινά φιλοξενούμενους πρόσφυγες.

Τρόφιμα βασικά, είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα κ.α. προσφέρουν στους πρόσφυγες ιδιώτες, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Τεράστια η συγκέντρωση διαφόρων ειδών από διάφορες εθελοντικές ομάδες.

Χθες το μεσημέρι διοργανώθηκε συσσίτιο, προσφορά της τοπικής εκκλησίας με εκλεκτό φαγητό για τους πρόσφυγες, όπως προσφορά είναι οι κουβέρτες και τα σεντόνια. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, βρέθηκε χθες στο χώρο φιλοξενίας στο κλειστό γυμναστήριο Μπάρας μαζί με συνεργάτες του και συνομίλησε με τους πρόσφυγες, οι οποίοι ζήτησαν από τον κ. Χρυσόστομο να συμβάλει στο να φύγουν όσο το δυνατόν άμεσα για τα σύνορα.

Μαζί ήταν και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, περιφερειακός σύμβουλος κ. Ντίνος Μπάρδας. Επειδή πριν οι πρόσφυγες έκαναν καθιστική διαμαρτυρία και δεν έτρωγαν, τελικά πείστηκαν από τον Σεβασμιώτατο να καθίσουν στα τραπεζοκαθίσματα που απλώθηκαν γι αυτό το λόγο.

prosfyges-xrysostomos-2.jpg
prosfyges-xrysostomos-5.jpg
prosfyges-xrysostomos-6.jpg
prosfyges-xrysostomos-8.jpg
prosfyges-xrysostomos-9.jpg
prosfyges-xrysostomos-10.jpg
prosfyges-xrysostomos-12.jpg
prosfyges-xrysostomos-14.jpg
prosfyges-xrysostomos-17.jpg
prosfyges-xrysostomos-20.jpg
prosfyges-xrysostomos-22.jpg

 Ετικέτες