Ο στρατός του Λιβάνου κατέλαβε τζαμί – αρχηγείο τζιχαντιστών

Loading...


Λιβανέζοι κομάντος, οι οποίοι έπεσαν από ελικόπτερο, κατέλαβαν τη Δευτέρα το αρχηγείο των τζιχαντιστών στην Τρίπολη.

Είναι η τέταρτη συνεχόμενη ημέρα που μαίνονται μάχες στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου μεταξύ στρατού και τζιχαντιστών με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 42 και οι τραυματίες τους 100.

Στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε ότι το τζαμί του Αμπντουλάχ Μπιν Μασούντ, οχυρό του Σάντι Μαουλάουι (Shadi Mawlawi) και του συνεργάτη του Οσάμα Μανσούρ (Osama Mansour), οπλαρχηγοί που συνδέονται με το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, το μέτωπο Αλ Νούσρα, έπεσε στα χέρια του στρατού του Λιβάνου.

Η ίδια πηγή είπε στη Daily Star του Λιβάνου ότι οι στρατιώτες μάχονται στην περιοχή γύρω από το τζαμί, το οποίο βρίσκεται στη συνοικία Μπαμπ Αλ Ταμπανέχ, η οποία αποτελεί σφηκοφωλιά των τζιχαντιστών.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είπαν στη Daily Star ότι ο στρατός ελέγχει επίσης όλες τις εισόδους της λαχαναγοράς της Τρίπολης, στην οποία έχουν ταμπουρωθεί τζιχαντιστές.

Στις μάχες το πρωί της Δευτέρας σκοτώθηκαν 23 τζιχαντιστές, 11 στρατιώτες και 8 πολίτες.

Επίσης, νωρίς πρωί της Δευτέρας, τζιχαντιστές έριξαν μια χειροβομβίδα σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Μίνα της Τρίπολης. Δεν έχουν αναφερθεί απώλειες. Ωστόσο, τρία αυτοκίνητα καταστράφηκαν στην επίθεση που έγινε στις 05.00 το πρωί.Ετικέτες