Οι ΗΠΑ παίρνουν το παιχνίδι στα χέρια τους

Loading...


Μόνο τυχαία δεν ήταν η δήλωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου για σύμπραξη της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ακολούθησε η Φωτεινή Πιπιλή. Και θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Κυρίως αυτοί που έχουν στραμμένη την προσοχή τους προς τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Οι ΗΠΑ, όπως σας έχουμε ήδη αποκαλύψει, έχουν ξεκινήσει να…

παίζουν μπάλα στην Ελλάδα αφού θέλουν να μπουν… σφήνα στη γερμανική επεκτατική πολιτική, η οποία βρίσκει απόλυτη στήριξη από τον Αντώνη Σαμαρά.

Οι ΗΠΑ, με φόντο τον ορυκτό πλούτο που σιγά σιγά βγαίνει δυνατά στο προσκήνιο, θέλουν να τρέξουν τη δική τους πολιτική πλέον στην Ελλάδα και να προχωρήσουν το δικό τους πολιτικό πλάνο εξουσίας. Το οποίο αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Και παράλληλα στήριξη στη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, αρκεί να μην βρίσκεται στην εξουσία της ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θεωρείται ανεπιθύμητος ως «κολλητός» της Άνγκελα Μέρκελ.

Και ανάμεσα στους… αγαπημένους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής από την «μπλε» πλευρά είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συχνά πυκνά επισκέπτεται την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Γι’ αυτό και δεν ήταν καθόλου τυχαίες οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας και μάλιστα την παρούσα χρονική περίοδο, την ίδια ώρα που ο Σαμαράς αποτάσσεται κάθε είδους συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί πως ανάμεσα στους… αγαπημένους των ΗΠΑ από τη Νέα Δημοκρατία είναι και ο Κωστής Χατζηδάκης, που αποχώρησε από την κυβέρνηση μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Από εδώ και στο εξής το παιχνίδι στην ελληνική πολιτική σκηνή θα… χοντρύνει περισσότερο και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα κάνουν ολοένα και πιο συχνές τις παρεμβάσεις τους στα πεπραγμένα (να σημειωθεί πως Ευάγγελος Βενιζέλος τους είναι αδιάφορος ενώ ο αγαπημένος ΓΑΠ είναι πλέον «καμένο χαρτί»). Όπως ακριβώς κάνουν και στην Κύπρο. Πάντα με άξονα την πρωτοκαθεδρία στην απόκτηση του ορυκτού πλούτου της χώρας. Που θα πραγματοποιηθεί με την επιβολή των δικών τους προσωπικών επιλογών. Ωστόσο και η πλευρά των Ε.Ε και Γερμανία δεν θα μείνει άπραγη…Ετικέτες