Ιερά Μονή Στομίου Κονίτσης: Στο… κελί του Αγίου Παϊσίου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων εχθές Σάββατο για τον Αγιο Παΐσιο στην Κόνιτσα.

Οι πιστοί ξεκίνησαν πεζοπορία 5 χλμ στις 07.00 το πρωί απο το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας και μέσα απο μια εκπληκτική διαδρομή μέσα απο τη χαράδρα του Αώου βρέθηκαν στη Ιερά Μονή Στομίου εκεί όπου μόνασε για 4 έτη ο Αγιος.

Η τοποθεσία της εντυπωσιακή! Ο Αγιος υπήρξε και ανακαινιστής του Μοναστηριού κουβαλώντας ακόμα και με τα χέρια βαριά φορτία από κάτω από το ποτάμι, κινητοποιώντας και ευαισθητοποιώντας τους αγαθούς κατοίκους των γύρω χωριών, συγκεντρώνοντας εισφορές που του έστελνε η Παναγιά με ευσεβείς ανθρώπους, μαζεύοντας εργάτες, φτιάχνοντας ο ίδιος κουφώματα, πατώματα, στέγες, σαν μαραγκός και μάλιστα από τους καλύτερους!

Μαρτυρίες μάλιστα που έχουν διασωθεί αναφέρουν ότι συνομιλούσε με άγρια ζώα που κινούνταν στην περιοχή και απαγόρευε τα γλέντια και τα φαγοπότια εντός της Μονής.

Στις 10.30 περίπου ολοκληρώθηκε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.Νικολάου παρουσία πλήθους πιστών.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ταπεινό κελί του Αγίου. Ενώ το μεσημέρι οι επισκέπτες πήραν τον δρόμο της επιστροφής για την Κόνιτσα.

Στις 7.00 το απόγευμα τελέστηκε Εσπερινός στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια εκθέσεως της Σχολής Αγιογράφων του Δήμου Κόνιτσας.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν σήμερα με την ομιλία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.Νικόλαου και την προβολή «ταινίας» αφιερωμένη στη ζωή του Αγίου.

1207keli.JPG
1207keli1.JPG
1207keli2.JPG
1207keli3.JPG


Ετικέτες