Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Πεύκη (φωτο)

Loading...


Παρουσία πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, παραμονή της εορτής της προσκυνήσεως της τιμίας αλύσεως του Αποστόλου Πέτρου, η υποδοχή των τιμίων Λειψάνων των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Πεύκης.

Τα Ιερά Λείψανα μετέφερε ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Γρηγόριος Λιέπουρης, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας.

Ο Ιερός Κλήρος με επικεφαλής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Χρίστο Κυριακόπουλο υποδέχτηκε τα Ιερά Λείψανα στα πρόπυλα του Ιερού Ναού, τα οποία εν συνεχεία ετέθησαν προς προσκύνησιν.

1

       Ακολούθησε Πανηγυρικός Εσπερινός με προεξάρχοντα τον Πανοσ. Αρχιμ. κ. Γρηγόριο Λιέπουρη, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Παρών ήταν ο Δήμαρχος Λυκοβρύσεως – Πεύκης κ. Δημήτριος Φωκιανός.

1

          Στο τέλος του Εσπερινού ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Ευστράτιος Δελατόλας ευχαρίστησε εκ μέρους του Προισταμένου του Ιερού Ναού, πολυσεβάστου γέροντος π. Ευστρατίου Φελέκη, εν πρώτοις τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη, ο οποίος παρείχε την σχετική άδεια για την μεταφορά των Ι. Λειψάνων, τα οποία θα αποτελούν ευλογία για τους πιστούς της ενορίας των Αγίων Αποστόλων Πεύκης εσαεί. Μετέπειτα, ευχαρίστησε τον Μουσικολογιώτατο Γεν. Αρχ. Επίτροπο, ο οποίος εξεπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο, αφού λόγω των Συνοδικών Καθηκόντων του δεν κατάφερε να χοροστατήσει στον Εσπερινό, αλλά παρηκολούθησε εκ του Ι. Βήματος προσευχόμενος, καθώς και τον Πανοσ. Αρχιμ. κ. Γρηγόριο Λιέπουρη για την παρουσία του και τον μεστό θεολογικού περιεχομένου λόγο του.

1

       Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε λιτή τράπεζα με εδέσματα και γλυκίσματα, που ετοίμασαν οι Κυρίες της Ενοριακής Δράσεως του Ιερού Ναού.