Οι Έλληνες πιλότοι της 340Μ «διέλυσαν» Ισραηλινούς και Αμερικανούς (Video)

Loading...


Με εξαιρετικές επιδόσεις σε ένα από τα δυσκολότερα είδη αποστολών, αυτό της καταστροφής της εχθρικής αεράμυνας, αλλά και σε πεδίο άγνωστο για τους Έλληνες πιλότους, όπως αυτό της ερήμου Negev οι Αεροπόροι μας διέπρεψαν και άφησαν άφωνους τους λοιπούς συμμετέχοντες στην άσκηση Blue Flag, τους Ισραηλινούς, του Αμερικανούς και τους Πολωνούς.

Σε βίντεο από την άσκηση φαίνεται ξεκάθαρα πώς οι Έλληνες πιλότοι της 340 Μοίρας με τα τέσσερα F-16 block 52+ εφαρμόζοντας προηγμένες τακτικές εγκλώβισαν ισραηλινά και αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-15 και «κατέστρεψαν» την Ισραηλινή αεράμυνα.

Συγκεκριμένα εγκλώβισαν τα επίγεια αντιαεροπορικά συστήματα που χρησιμοποίησαν οι Ισραηλινοί (MIM-23 Hawk και MIM-104 Patriot) ξεπερνώντας με χαρακτηριστική ευκολία τις φονικές ζώνες τους και εκτελώντας επιτυχεις εικονικές βολές AGM-88B HARM εναντίον τους.

Τα τέσσερα ελληνικά F-16 block 52+ που πήραν μέρος στην άσκηση και σύμφωνα με τις πλέον συγκρατημένες εκτιμήσεις ουσιαστικά εξουδετέρωσαν κάθε «εχθρικό» αντιαεροπορικό σύστημα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν στο πλαίσιο μεικτών πακέτων (COMAO) της άσκησης.

Για τις αντιδράσεις της στις προσβολές των επίγειων αντιαεροπορικών συστημάτων  GBAD (Ground Based Air Defence), η ελληνική αποστολή χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα στους υπολοιπους συμμετέχοντες (Αμερικανοί και Ισραηλινοί χειριστές των F-15E Strike Eagle και F-15 Raam πήραν μαθήματα στο συγκεκριμένο είδος αποστολών.

{youtube}vjiSZ7MHYhU{/youtube}Ετικέτες