Τον προφήτη Ηλία τιμά το ομώνυμο μοναστήρι στην Πάτρα

Loading...


Ι.Μ. Πατρών: Στις 20 Ιουλίου η εκκλησία μας τιμά τον Προφήτη Ηλία και στην περιοχή της Πάτρας γίνεται μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη στην ιερά κοινοβιακή μονή Προφήτη Ηλιού, απέναντι σχεδόν από το παλιό στρατιωτικό νοσοκομείο, κάτω από το Γηροκομειό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού του Προφήτη Ηλιού του Θεσβίτου, που θα γίνει με θρησκευτική λαμπρότητα, την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 στις 19.00 θα τελεστεί ο μέγας εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο. Στις 22.00 θα τελεστεί ιερά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει και θα μιλήσει ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Συνέσιος Βικτωράτος.

Διαβάστε εδώ:  Προφήτης Ηλίας: Η ζωή και το έργο του

Ανήμερα της εορτής, την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Τέλος το απόγευμα της Πέμπτης, θα γίνει στις 19.00 αρχιερατικός εσπερινός μετά παρακλήσεως και θείου κηρύγματος ενώ θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας του Προφήτη Ηλία στο προαύλιο του μοναστηριού.