Το «ευχαριστώ» του Μητροπολίτη Πειραιώς στον Μητροπολίτη Κυθήρων

Loading...


Ο σε δήλωσή του ευχαριστεί τον για όσα είπε σε δική του δήλωση για τον ίδιο και την στάση που κράτησε για το ουκρανικό στην Εκτακτη Ιεραρχία.

Η δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς:

Αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση δημοσίως να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ διά την πεπαρρησιασμένην, ουσιαστικωτάτην και ακριβοδικαίαν έκθεσιν των διαδραματισθέντων κατά την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της 12/10/2019 που αποδεικνύει το αδαμάντινον ήθος και την τεραστίαν πνευματικήν ποιότητα του Σεβ. αγίου Κυθήρων. Οφείλω να διευκρινίσω ότι ο Σεβ. καταγράφων τα γεγονότα της συγκληθείσης εκτάκτου Ιεραρχίας, άνευ ουδεμιάς επικοινωνίας με την ελαχιστότητά μου, απέδωσε την πραγματικότητα της παρεμβάσεώς μου κατά την διαδικασίαν, γράφων χαρακτηριστικώς: «Εις αυτό το «μήκος κύματος» εκινήθησαν και οι Σεβ. Μητροπολίται: Καισαριανής Δανιήλ, Μεσογαίας Νικόλαος, Πειραιώς Σεραφείμ (διεισδύσας επιτυχώς εις την προβληματικήν του όλου θέματος από κανονικής και εκκλησιολογικής πλευράς) και η ταπεινότης μου», διαλύων ούτω ως αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς την εις βάρος μου παρασιώπηση. Τον ευχαριστώ εκ βάθους ψυχής δεόμενος του Παναγίου Κυρίου της Εκκλησίας μας και Δομήτορος όπως επιδαψιλεύει εις Αυτόν ευδαίμονα έτη πλήρη χαρίτων και ευλογιών, επ’ αγαθώ και προόδω της λογικής ποίμνης του Χριστού.

Διαβάστε εδώ:  Ο Πειραιώς Σεραφείμ απαντά στα δημοσιεύματα για τις θέσεις του στην Ιεραρχία για το ουκρανικό

Εν ταυτώ ειλικρινώς εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον Πανάγιο Θεό διά την άμεση δικαίωση όλων των μελών του σώματος της Εκκλησίας που επόμενα των ιερών Κανόνων της αμωμήτου ημών πίστεως αρνούνται την άκυρη Αυτοκεφαλία των σχισματικών, καθηρημένων, αναθεματισμένων και αχειροτονήτων της Ουκρανίας την οποίαν «απένειμε!!!» ο φερόμενος ως «Μητροπολίτης Κιέβου» κ. Επιφάνιος, ο οποίος μίαν ημέρα μετά την αναγνώριση υπό της Εκκλησίας της Ελλάδος «τελών» εκκλησιαστικά εγκαίνια του «Ι. Ναού Παναγίας Προστασίας» στην περιοχή Βαράς είχε ως «συνιερουργό» τον Ρωμαιοκαθολικό «κληρικό» Βασίλειο Πλατότκα με πλήρη ιερατική αμφίεση, όπως αποδεικνύεται από την σχετική δημοσίευση και τις φωτογραφικές απεικονίσεις του ιστολογίου ΡΟΜΦΑΙΑ (romfea.gr). Συνεπώς οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι μόνο ανίεροι είναι και κακόδοξοι και αθεόφοβοι. Επομένως το να ζητείται από τις αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες η αναγνώρισίς τους είναι το λιγότερο εξωφρενικό.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜtilegrafima.gr