Το «ευχαριστώ» του Μητροπολίτη Αμβρόσιου στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Loading...


Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής τού πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τέλεσε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φανερωμένης Αιγίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Όπως αναφέρει το ανακοινωθέν της Μητρόπολης: «Λίγο πριν το πέρας τού τρισαγίου, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αποκάλυψε τον λόγο που προέβη στη σημερινή πρωτοβουλία. «Όταν ήταν στην εξουσία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τίμησε τη θέση που κατείχε. Μάλιστα, δεν έχανε ευκαιρία να δείχνει το αληθινό ενδιαφέρον του για την Ιερά Μητρόπολή μας, την οποία ενίσχυσε οικονομικά για τις παιδικές κατασκηνώσεις στα Καλάβρυτα. Ήταν μια δέσμευση που είχε λάβει, όταν είχε έρθει στο Αίγιο προκειμένου να εγκαινιάσει το Νοσοκομείο», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας πως θεώρησε χρέος του να προσευχηθεί για την ανάπαυση της ψυχής τού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, τον τίμησε δείχνοντας τον σεβασμό του στο ράσο και την Εκκλησία.

Διαβάστε εδώ:  Κηδεία Μητσοτάκη: Σμίγει ξανά με την αγαπημένη του Μαρίκα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Και ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος κατέληξε ως εξής: «Ένιωσα λοιπόν την ανάγκη να πω φωναχτά ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Θεό, διότι, μέσω αυτού του ανθρώπου, βοήθησε την Ιερά Μητρόπολή μας. Εύχομαι και προσεύχομαι ο Πανάγαθος Θεός να τον πάρει στην αγκαλιά Του και να τον αναπαύσει».