Την Αγιοβασιλόπιτα στις τέσσερις Αρχιερατικές Περιφέρειες έκοψε ο Καλαβρύτων Ιερώνυμος

Loading...


Τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Ακράτας, Διακοπτού, Συμπολιτείας και Καλαβρύτων επισκέφθηκε το τελευταίο τετραήμερο ο , όπου ετέλεσε την ακολουθία της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της : “Ο Ποιμενάρχης μας αντήλλαξε εγκάρδιες ευχές με τους ιερείς που διακονούν στις περιοχές αυτές και τους ευχήθηκε ευλογημένη και δημιουργική χρονιά. Εξήρε το δύσκολο έργο που επιτελούν, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα είναι πάντα δίπλα τους, αρωγός, συναντιλήπτωρ και προστάτης στον πνευματικό αγώνα που δίνουν καθημερινά για τη σωτηρία των πιστών, με σκοπό πάντοτε τη δοξολογία του Τριαδικού Θεού.

Παράλληλα, κάλεσε τους ιερείς σε πνευματική εγρήγορση και θυσιαστική προσφορά προς τους πάσχοντες και αναξιοπαθούντες αδελφούς μας, οι οποίοι μέσα στην Εκκλησία αναζητούν την παρηγορία και την ελπίδα στη ζωή τους, που είναι ο Χριστός.

Διαβάστε εδώ:  Ο Καλαβρύτων Ιερώνυμος στην ομιλία του π. Αρτεμίου Αργυρόπουλου

Ιδιαιτέρως υπογράμμισε: «Θέλω να γνωρίζετε ότι εσείς είστε οι συνοδοιπόροι μου. Σε αυτόν τον δρόμο της διακονίας, κανείς δεν μπορεί να βαδίζει μόνος του. Χρειάζονται συνοδοιπόροι. Και αυτοί είστε εσείς που θα μοιράζεστε μαζί μου τις χαρές αλλά και τις δοκιμασίες της καθημερινότητας».

Ζήτησε από τους ιερείς να στηρίζουν όλους τους ανθρώπους με αγάπη και σύνεση, με πνεύμα φιλαδελφείας και φιλαλληλίας, ενώ, τέλος, συζήτησαν θέματα πνευματικής φύσεως, δίδοντάς τους πατρικές νουθεσίες”. ​

??

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr