Τι συμβαίνει στη Λάρισα ; Πλήθη πιστών συρρέουν στην Αγία Παρασκευή για τη “μορφή της Παναγίας”

Loading...


Πρώτο θέμα συζήτησης είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα στους και όχι μόνον, τα όσα εκτυλίσσονται στον , στο χωριό Καλοχώρι, 17 χιλιόμετρα από τη .

Κατά πλήθη μαρτυριών, αλλά και μέσω φωτογραφιών, καταγράφεται η φιγούρα της Παναγίας, όπως ακριβώς υπάρχει στην εικόνα εντός του ναού, ως σκιά στην πόρτα της Εκκλησίας κατά τις νυχτερινές ώρες.

Τα νέα διαδόθηκαν στόμα με στόμα, αλλά και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κι έτσι εκατοντάδες πιστοί συρρέουν στο Καλοχώρι.

Από τη Μητρόπολη Λάρισας πάντως που ρωτήθηκε από το onlarissa.gr, τηρείται στάση αναμονής, καθώς ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος βρίσκεται εκτός, σε προγραμματισμένη επίσκεψη.

Μετά την πρωινή λειτουργία ακολούθησε και εσπερινός παρουσία πλήθους πιστών και με το που άρχισε να νυχτώνει, εμφανίστηκε και πάλι όπως χθες το βράδυ η μορφή της Αγίας Παρασκευής στο τζάμι της πόρτας.

Μάλιστα όπως ισχυρίζονται από το χωριό, μπήκε κάποιος μέσα στο εκκλησάκι και έκλεισε την πόρτα για να δουν τι θα συμβεί… και όμως η μορφή της Αγίας Παρασκευής εμφανίστηκε ξανά! Περασμένα μεσάνυχτα και πολύς κόσμος συνεχίζει να είναι εκεί… Ανεξήγητο φαινόμενο, αναφέρει το  tinealarissa.gr.

Πάντως από την πλευρά της η Μητρόπολη Λάρισας εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος, με τους πιστούς να περιμένουν εναγωνίως να πάρει θέση για το θέμα… Το βέβαιο είναι ότι αυτή την Κυριακή στο Καλοχώρι η κίνηση παρέπεμπε σε παραθαλάσσιο θέρετρο! Από νωρίς το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έφταναν συνεχώς αυτοκίνητα με πιστούς που ήθελαν να προσκυνήσουν την Αγία Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι για το απόγευμα της Δευτέρας είναι προγραμματισμένος εσπερινός στον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Καλοχώρι.

Δείτε τη φωτογραφία από τον Ιερό Ναό :tilegrafima.gr