Εικόνα και Ιερά Λείψανα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής από το Άγιο Όρος στην Ουκρανία

Loading...


: Την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019 (22 Ιουλίου με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, μνήμη της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής), ο Μητροπολίτης Κιέβου  κ. Επιφάνιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο Κίεβο.

Ο Μακαριώτατος συλλειτούργησε με τους: Μητροπολίτη Περιασλάφ-Χμελνύτσκιι και Βισνιέβσκι κ. Αλέξανδρο, Αρχιεπίσκοπο Τσέρνιγκοφ και Νιζίν κ. Ευστράτιο, Αρχιεπίσκοπο Βισχορόντ κ. Αγαπητό, Επίσκοπο Βασιλκίβ κ. Λαυρέντιο, Επίσκοπο Μπιλχορόντ κ. Ιωάννη, Επίσκοπο Φαστίβ κ. Βλαδίμηρο, Επίσκοπο Σεπετίβκα κ. Αδριανό, Επίσκοπο Λουχάνσκ και Σταρομπέλσκ κ. Αθανάσιο. Επίσης, συλλειτούργησαν ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ και κληρικοί από μοναστήρια και ενορίες του Κιέβου και άλλων περιοχών.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Μακαριώτατος κ. Επιφάνιος τέλεσε της εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Ανδρέου Ναστασιένκο.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Μακαριώτατος καθιέρωσε μια Εικόνα με απότμημα λειψάνων της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.

Στο κήρυγμά του ο Προκαθήμενος της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας αναφέρθηκε στο βίο και στο έργο της Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής, προβάλλοντάς την ως υπόδειγμα πίστεως και αφοσιώσεως στον Θεό.

Μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος είπε: «Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή δεν φοβήθηκε εκείνους που εδίωκαν την Εκκλησία του Χριστού. Έτσι και εμείς δεν πρέπει να φοβούμαστε κανένα και τίποτα, αλλά να ομολογούμε την αλήθεια και να κηρύσσουμε την Ανάσταση του Χριστού. Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε την Εικόνα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής που αγιογραφήθηκε στο Άγιο Όρος, στην Ιερά Μονή της Σιμωνόπετρας, στην οποία έχει ενσωματωθει απότμημα των ιερών λειψάνων της.

Έτσι, στις προσευχές μας, ας απευθυνόμαστε στην Ισαπόστολο Μαρία τη Μαγδαληνή, για να μας ενδυναμώνει στην πίστη, ώστε να είμαστε καλοί μαθητές του Χριστού και να μην εκκλίνουμε από την οδό της σωτηρίας».

Πολυάριθμοι πιστοί προσήλθαν για να συμπροσευχηθούν με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας και να προσκυνήσουν την Εικόνα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, η οποία θα παραμείνει στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ μέχρι τις 9 Αυγούστου.

Σχετικό βίντεο στο σύνδεσμο:
tilegrafima.gr