Θείο Κήρυγμα με 42 βαθμούς στα Τρίκαλα!

Γιώργος Θεοχάρης
Loading...


Τι σαν έχουμε καύσωνα στα Τρίκαλα και σε όλη τη χώρα…
Χιλιάδες είναι οι πιστοί που αψηφούν τη ζέστη αυτές τις ημέρες και συρρέουν στις εκκλησιές για να προσκυνήσουν στους ναούς που πανηγυρίζουν.
Στους Αγίους Αναργύρους Βαλμανδρίου Τρικάλων, την περασμένη Παρασκευή (30-6-2017) το απόγευμα, στην πιο καυτή μέρα, με το θερμόμετρο να εκτινάσσεται στους 42 βαθμούς Κελσίου, τον Θείο Λόγο Κήρυξε ο Γενικός αρχιερατικός επιτρόπος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών π. Λάμπρος Κολώνας, ο οποίος στην αρχή δεν θέλησε να ταλαιπωρήσει τους πιστούς με τον χρόνο του Θείου Κηρύγματος, αλλά στο μυαλό του ήρθε μια ιστορία που δείχνει την βαθιά πίστη και σε συνθήκες καύσωνα!

Ανέφερε λοιπόν ο π. Λάμπρος χαρακτηριστικά: «Κάποιος Μητροπολίτης πήγε στην Αφρική για να κηρύξει το Ιερό Ευαγγέλιο και η ομιλία έπρεπε να γίνει στις 4 το απόγευμα, πράγμα που στην Αφρική σημαίνει 50 βαθμούς και άνω… Και ερωτά, μα γιατί στις 4 το απόγευμα? και του απαντά ο εκεί Μητροπολίτης, γιατί οι άνθρωποι που θα έρθουν να σας ακούσουν Σεβασμιώτατε, θα διανύσουν 3 με 4 ώρες με τα πόδια μέσα στον καύσωνα και άλλες τόσες να γυρίσουν…»
Δείτε μέρος του βίντεο με τα λεγόμενα του π. Λάμπρου Κολώνα και το παράδειγμα της Αφρικής.
Θείο Κήρυγμα με 42 βαθμούς στα Τρίκαλα!-το παράδειγμα της Αφρικής… (ΒΙΝΤΕΟ)