Σύρου Δωρόθεος: Επιστροφή των πιστών στην άδολη κατάσταση της εποχής του Βαπτίσματος (φωτο)

Loading...


Ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στην Αληθινή της Σύρου

Του Γραμματέα IΜ Σύρου, Αλέξανδρου Μαρκουίζου

Στο Καθολικό της πάλαι ποτέ Ιεράς Μονής της Αγίας Παρασκευής, στην Αληθινή της Σύρου, τελέσθηκε απόψε Μέγας Εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , με την προσευχητική παρουσία του κτήτορος του Ιερού Προσκυνήματος, Επιχειρηματία κ. Αθανασίου Μαρτίνου, των τα πρώτα φερόντων στο νησί και πλήθους πιστών από την Ερμούπολη και τις άλλες περιοχές της Σύρου, οι οποίοι συνέρρεαν από το απόγευμα για να τιμήσουν την Αγία.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη σημασία του εορτασμού της μνήμης των Αγίων και τόνισε την ανάγκη επιστροφής των πιστών στην παιδική και άδολη κατάσταση της αρχικής εισόδου τους στην Εκκλησία διά του ιερού Βαπτίσματος, υπογραμμίζοντας ότι έτσι θα μπορέσουμε να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους και τις επιλογές της ζωής μας και να προσφέρουμε ελπίδα στην ὺπαρξή μας και στον κόσμο ολόκληρο.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον παριστάμενο κτήτορα του Ι. Προσκυνήματος κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τις συνεχείς και αφειδώλευτες ευεργεσίες του προς την Ιερά Μητρόπολη και τους Ι. Ναούς της Σύρου, αλλά και προς πολλούς συνανθρώπους μας, οι οποίοι καταφεύγουν στα φιλάνθρωπα αισθήματά του.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β” έπλευσε προς την ιερά νήσο Τήνο και σήμερα το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, πόλεως Τήνου.

1
1
1