Σύναξη των προϊσταμένων των Ιερών Ναών της Ι. Μ. Πατρών (φωτο)

Loading...


Oι προϊστάμενοι των Ι.Ν. που αιμοληπτούν υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου
 στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο
του Ιερού Ναού Παντοκράτορος

Σε αυτή την πραγματικά όμορφη αλλά και επικοδομητική παράλληλα σύναξη, παρευρέθησαν η πρώην Δ/ντρια του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” κα Αννα Σπηλιωτακάρα, η υποδιευθύντρια του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρίου “Παναγία Βοήθεια” κα Τσέλιου  ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΑ κ. Ελευθέριος Πολυκράτης και οι υπεύθυνες του τμήματος Αιμοδοσίας των δύο μεγάλων Νοσοκομείων της πόλεώς μας κυρίες Χριστίνα Κατσιγιάννη και Μαρία Παπαγεωργίου.

Η ατμόσφαιρα ήτο ιδιαίτερα ευχάριστη και ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Χρυσόστομος ανέφερε,  ότι  Εθελοντική Αιμοδοσία είναι στάση φιλοθεϊας και φιλανθρωπίας. Είναι πράξη αγάπης, ιδιαίτερα σήμερα που ζούμε δύσκολες, πρωτόγνωρες οικονομικές καταστάσεις.

Η πράξη αυτή απορρέει από την Αγία Κεφαλή της Εκκλησίας μας, τον Κύριο Ιησού Χριστό, ο οποίος δια της λογχευθείσης πλευράς Του επί του Τιμίου Σταυρού ζωογονεί με το Πανάγιο και Θεϊκό Αίμα Του, κάθε άνθρωπο που μεταλαμβάνει σε κάθε Θεία Λειτουργία και μεταγγίζει την αληθινή Ζωή.

Έκανε λόγο ο Σεβασμιώτατος για την εντολή του Κυρίου μας  “αγαπάτε αλλήλους, καθώς εγώ ηγάπησα υμάς”.  Πρώτη φορά είπε ακούσθηκε η λέξη ΑΓΑΠΗ και αυτή ήτο από τον ίδιο τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.
Ακόμη μίλησε για την σημασία της γενικά, της ελεημοσύνης και μάλιστα με παραδείγματα, από την ζωή του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος.

Τοποθετήσεις για την Αιμοληψία και την προσφορά της τοπικής Εκκλησίας στο θέμα αυτό, έγινε από την κα Σπηλιωτακάρα, την κα Τσέλιου και τον κ. Πολυκρέτη. Οι κυρίες Κατσιγιάννη και Παπαγεωργίου επισήμαναν την άριστη συνεργασία που έχουν τόσο με τον π. Ιωάννη, όσο και με τους υπολοίπους ιερείς που οι Ναοί τους αιμοληπτούν. 

Ο Επίσκοπος ευχαρίστησε τον π. Ιωάννη Σταυρόπουλο (υπεύθυνο του Γραφείου Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Ι.Μ. Πατρών) για τη ζέση ψυχής που καταθέτει καθημερινά στο Θεάρεστο έργο που του έχει ανατεθεί.

Ευχαρίστησε επίσης και τους παρευρισκομένους ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, για την μέχρι τώρα άψογη συνεργασία με την Ι.Μ. Πατρών.

Στο τέλος ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος ότι κατά την διάρκεια του 2012 συγκεντρώθηκαν 821 μονάδες αίματος.

Η δύο Αιμοληψίες που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Γεωργίου υπό της αιγίδος της Ι.Μ. Πατρών απέφεραν 212 μονάδες.
Οι Αιμοληψίες των ενοριών είχαν τα εξής αποτελέσματα:

Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους (Ιτεών) 18 μον., Ι.Ν. Κοιμήσεως (άνω Σουλίου) 14 μον., Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Πατρών 50 μον., Ι.Ν. Αγίας Τριάδος 81 μον., Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου  (Σαραβάλι) 78 μον., Ι.Ν. Αγ. Μαρίνης Πατρών 27 μον., Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου (Βούντενης) 11 μον., Ι.Ν. Παντοκράτορος 37 μον., Ι.Ν. Αγ. Τριάδος (Καλλιθεόκαμπος) 58 μον., Ι.Ν. Αγίων Κων/νου και Ελένης (Αρόη) 53 μον., Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου (Τέρψης) 28 μον., Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου (άνω Μποζαϊτικα) 73 μον., Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πατρών 53 μον., Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών 20 μον., και Ι.Ν. Αγ. Αιμιλιανού 8 μον. 

* Ο Επίσκοπος σε όλους τους παρισταμένους προσέφερε από ένα αναμνηστικό δώρο, ως ευλογία.

1
1