Στον Βελγίου Αθηναγόρα ο νέος Ελληνας Πρέσβης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τον κ. Διονύσιο Καλαμβρέζο, νέο Πρέσβη της Ελλάδας στο Βέλγιο, δέχτηκε το πρωί της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου 2019 ο , στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως στις Βρυξέλλες.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της , ο νεοαφιχθείς Πρέσβης λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του θέλησε να λάβει την ευλογία του Μητροπολίτου Αθηναγόρου και δεσμεύτηκε για την καλή και αγαστή συμπόρευση της Ελληνικής Πρεσβείας και της τοπικής Εκκλησίας στο Βέλγιο, για το καλό και την πρόοδο της ομογένειας.

Ο Σεβασμιώτατος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κύριο Πρέσβη για την τιμή της επίσκεψης, του ευχήθηκε δύναμη και επιτυχία στην θητεία και την διπλωματική του αποστολή, και τον ενημέρωσε για τα τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα της Μητροπόλεως.

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στην επικείμενη επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στο Βέλγιο, τον προσεχή Νοέμβριο, στα πλαίσια των εορτών του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως, κατά την οποία ο κ. Πρέσβης διαβεβαίωσε τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα για την διαθεσιμότητα των υπηρεσιών της Ελληνικής Πρεσβείας, σε ότι κριθεί απαραίτητο για την όλη διοργάνωση.tilegrafima.gr