Στο Μονακό για τα Θεοφάνεια ο Γαλλίας Εμμανουήλ

Loading...


Ο επισκέφτηκε την Ελληνορθόδοξη Παροικία στο Πριγκιπάτο του Μονακό, κατόπιν προσκλήσεως της Ελληνικής Κοινότητας του κρατιδίου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της : “Στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον οποίο εκκλησιάζεται επίσης μεγάλος αριθμός σλαβόφωνων Ορθοδόξων, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων, σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης ευλόγησε την βασιλόπιτα της Ελληνικής Κοινότητας του Μονακό και εξήρε την συμβολή της Προέδρου κυρίας Σοφίας Βαχάρη.

Διαβάστε εδώ:  Ο Αγιασμός των Υδάτων από τον Πατριάρχη στην Τρίγλια της Βιθυνίας

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο επίσημος προσκεκλημένος της Κοινότητας, Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, προσέφερε στην Πρόεδρο και στον Μητροπολίτη Γαλλίας αναμνηστική πλακέτα του Δήμου Ύδρας.

Τον Σεβασμιώτατο ευχαρίστησαν για την επίσκεψή του, ο ιερατικώς προϊστάμενος, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μιχαήλ Σελινιωτάκης και η Πρόεδρος της Κοινότητας”.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr