Στη Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού ο Λαγκαδά Ιωάννης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την 4η του τρέχοντος μηνός Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται και εορτάζεται από την Αγία μας Εκκλησία, η μνήμη του Αγίου Ιωαννικίου του Μεγάλου και του εκ Δράμας Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη του Ομολογητή, ο , προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις την .

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Λαγκαδά, κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημασία της Τιμής των Αγίων ως οδοδείκτες πορείας για τον καθένα, τονίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ζωή μας θα πρέπει να είναι Χριστοκεντρική και Χριστομίμητος.

Καταλήγοντας ευχήθηκε από καρδίας τα Έτη Πολλά στον εορτάζοντα Καθηγούμενο και Γέροντα της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σοχού, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κοτσώνη, ο οποίος και άγη τα ονομαστήρια του, προτρέποντας τον να συνεχίζει την αγαπητική του διακονία προς όφελος των πνευματικών του παιδιών.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ.Λαγκαδά: Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κολχικού

Προ της απολύσεως ευλογήθηκαν κατά το μοναχικό τυπικό τα κόλλυβα των Αγίων, ενώ ακολούθησε και το παραδοσιακό μοναχικό κέρασμα στην Τράπεζα της Μονής, το οποίο προσφέρθηκε σε όλους τους παρισταμένους ευλαβείς προσκυνητές.

Δείτε φωτογραφίες της Μητρόπολης εδώ

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr