Σύναξη πρεσβυτερών Ι. Μ. Ζιχνών και Νευροκοπίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, στις 10:30 π.μ., στο Αρχονταρίκι της Ι.Μ. Αγίου Μηνά Περιχώρας – Δράμας, πραγματοποιήθηκε η 2η Συνάντηση πρεσβυτερών της με την σεπτή ευλογία του .

Μετά την εναρκτήρια προσευχή υπό του Σεβασμιωτάτου και την προλογική ομιλία της πρεσβυτέρας κ. Δήμητρας Τσακιρίδου – θεολόγου, Υπεύθυνης επί των Γυναικείων Θεμάτων της Ι.Μητροπόλεως, ακολούθησε η φετινή εισήγηση υπό της πρεσβυτέρας κ. Χρυσούλας Κουνατίδου – δασκάλας, με τον τίτλο: «Ο ρόλος της στην σύγχρονη εποχή«.

Η εισηγήτρια αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα και διεξοδικά στον πολύπλευρο, δύσκολο αλλά και ευλογημένο ρόλο της πρεσβυτέρας ως γυναίκας, συζύγου και μητέρας και πώς μπορεί να ανταποκριθεί, με την Χάρη του Θεού και τον προσωπικό της πνευματικό αγώνα, στις ποικίλες απαιτήσεις που απορρέουν από την θέση της τόσο μέσα στην ιερατική οικογένεια όσο και στην ενορία αλλά και την σύγχρονη κοινωνία μας.

Διαβάστε εδώ:  Γιατί δεν έχουμε γυναίκες κληρικούς;

Μετά την εισήγηση, διεξήχθη μία γόνιμη και δημιουργική συζήτηση, η οποία με τις εύστοχες παρατηρήσεις και παρεμβάσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, συνέβαλε ακόμη περισσότερο στην κατανόηση της πολύτιμης προσφοράς και διακονίας της σύγχρονης πρεσβυτέρας μέσα στο Σώμα της Εκκλησίας.

img_20161119_104716 img_20161119_104937_1cs img_20161119_123056