Χανιά:Λαμπρός εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου και της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Loading...


Για την πόλη των Χανίων η είναι αργία

Με λαμπρότητα αναμένεται να εορταστούν τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου τα Εισόδια της Θεοτόκου -ημέρα που εορτάζουν και οι Ενοπλες Δυνάμεις- καθώς πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός της πόλης των Χανίων. Για την πόλη των Χανίων η 21η Νοεμβρίου είναι αργία.

Tο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα γίνουν στα Χανιά έχει ως εξής: Από τις 6.30 π.μ. έως τις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στις 8.30 π.μ. η επίσημη έπαρση της σημαίας στο φρούριο Φιρκά και στις 10.45 π.μ. λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Θεοτόκου. Διαδρομή Λιτανείας: Αναχώρηση από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων, Χάληδων, Πλατεία 1866, Λεωφ. Κυδωνίας (Ακολουθία της αρτοκλασίας έμπροσθεν του Δημαρχείου), Ν. Πλαστήρα, Πλατεία Αγοράς (Δέηση), Πλατεία Μαρκοπούλου, Τσουδερών, Ποττιέ, Καραολή Δημητρίου και Χάληδων γωνία (Δέηση), επιστροφή στον Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων.

Στις 11.45 π.μ. θα ακολουθήσει δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό για την ημέρα των ενώ μετά θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πόλης (Πάρκο Ειρήνης & Φιλίας). Στις 7 μ.μ. έχει προγραμματιστεί μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου και στην Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, με συναυλία και ομιλίες, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Διαβάστε εδώ:  Ποια είναι η περιγραφή της εικόνας των "Εισοδίων της Θεοτόκου";

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και οι Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων Ν. Χανίων, απηύθυναν χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι διοργανωτές.

«Η θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου δεν ενώνει μόνο τους αιώνες, αλλά ενώνει όλους τους Χανιώτες, ανεξάρτητα πόσο ευλαβείς ή πιστοί είμαστε. Η Παναγία δεν κρατά τεφτέρια. Δεν υπάρχουν πιστοποιητικά αξιολόγησης της πίστης, καθεμιάς και καθένα από εμάς» ανέφερε ο εφημέριος του Καθεδρικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου π. Στυλιανός Θεοδωρογλάκης».

«…Στις μέρες που ζούμε οι δυσκολίες είναι αυξημένες, με τη χάρη του Θεού, με τις πρεσβείες της Παναγίας, με τον αέρα του Θεού που αναπνέουμε, όχι μόνο μπορούμε να ξεπερνούμε τις δυσκολίες, αλλά να ανεβαίνουμε πάνω από αυτές και να ζούμε αληθινά τη χαρά του Θεού στο πρόσωπο και τη ζωή μας» κατέληξε ο π. Στυλιανός Θεοδωρογλάκης.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χανίων κα Βαρβάρα Περράκη, ανέφερε ότι «στις 21 Νοεμβρίου η πόλη των Χανίων γιορτάζει. Ολοι πρέπει να δούμε εκείνη την ημέρα ως ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αγάπης, δημιουργικής ανάπτυξης της ομήγυρης -γι’ αυτό μιλάμε και για πανηγύρι- συμπόρευσης, πνευματικότητας και μια μεγάλη ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή πάλι με τις πατροπαράδοτες αξίες του λαού μας».

Στο πλούσιο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων αναφέρθηκε ο ειδικός συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Σήφης Μαρκάκης.