Συναυλία για τα 10 χρόνια από την εκδημία του Μακαριστού Αρχ. Κρήτης Τιμοθέου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


 ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥ

Μια εξαιρετική συναυλία, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο κέντρο του Ηρακλείου, εις τιμήν και μνήμην του μακαριστού από Γορτύνης καί Αρκαδίας , με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από την εις Κύριον εκδημία Του.

Τα Μουσικά Σύνολα «Κεντρώας Κρήτης Μελωδοί», «Κρήτες Ριζίτες» και «Ριζίτισσες» του Πολιτιστικού Κέντρου, της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, ερμήνευσαν ποιήματα που έγραψε ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Τιμόθεος, τα οποία μελοποίησε και ενορχήστρωσε ο Καθηγητής Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής κ. Κων/νος Σταυρουλάκης, υπεύθυνος διδασκαλίας τραγουδιών, Ορχήστρας και Χορωδίας των εν λόγω Τμημάτων και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας.

Η Συναυλία αυτή πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την άψογη εκτέλεση των τραγουδιών και των μελοποιημένων ποιημάτων και συνεχάρη τον κ. Κων/νο Σταυρουλάκη και όλα τά μέλη της Χορωδίας και της ορχήστρας, που απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, παρουσίασε τα Μουσικά Σύνολα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεώς του και τόνισε την αξία της εθελοντικής προσφοράς και των Μουσικών αυτών Συνόλων. Επίσης, αναφέρθηκε με λόγους τιμής και ευγνωμοσύνης στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο.

Στη Συναυλία παρέστησαν, οι Σεβ. Μητροπολίτες Γορτύνης καί Αρκαδίας κ. Μακάριος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου καί Βιάννου κ. Ανδρέας, Κισάμου καί Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συβουλίου κ. Γρηγόρης Πασπάτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος στήριξε την οργάνωση της Εκδήλωσης, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κληρικοί, μοναχές καί πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο οποίος, ευχήθηκε καταλλήλως στον Χοράρχη και τους Χορωδούς για τη μουσική πανδαισία που χάρησαν σε όλους, ευχαρίστηε όλους για την παρουσία και συμμετοχή τους και αναφέρθηκε με θερμούς λόγους στο Σεπτό Πρόσωπο και τη μεγάλη προσφορά του μακαριστού Προκατόχου του, Αρχιεπισκόπου Κρήτης Τιμοθέου. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους πλούσια την χάρη του Θεού και ολόθυμη την ευχή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Τιμοθέου.