Σε κλίμα συγκίνησης η παρουσία του Μητροπολίτη Σμύρνης στη Νέα Σμύρνη Αττικής (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση έγινε δεκτός στη ο νέος , που έτυχε θερμής υποδοχής από τον αλλά και ολόκληρο τον Κλήρο και το Λαό.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της

Προσκεκλημένος από τον , ο νέος επισκέφθηκε τη Μητρόπολη και την πόλη της από 10-13 Μαρτίου.

Ο Σεβασμ. άγιος Σμύρνης χοροστάτησε και ομίλησε στην Ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου. Πλήθη πιστών, από τους οποίους πολλοί Κωνσταντινουπολίτες, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον νέο Φαναριώτη Ιεράρχη και να ακούσουν τον εποικοδομητικό λόγο του.

Το Σάββατο επισκέφθηκε την Εστία Νέας Σμύρνης, το κορυφαίο αυτό σωματείο της πόλεώς μας, το οποίο φυλάσσει και καλλιεργεί τη μνήμη των αλησμόνητων Μικρασιατικών Πατρίδων.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής τελέστηκε η πανηγυρική θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων του Σεβασμ. Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Συμεών.

Στις 7.30’ υπό τους ήχους του νέου κωδωνοστασίου, πανομοιότυπου εκείνου της Αγίας Φωτεινής Σμύρνης, τον κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε στην είσοδο του Ιερού Ναού ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Συμεών. Ο Σεβασμ. Σμύρνης ευλόγησε τον λαό και βαθιά συγκινημένος ανήλθε στον ξυλόγλυπτο αρχιερατικό θρόνο, που προέρχεται από τον άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο Σμύρνης. Ενώπιον πλήθους πιστών που είχαν ασφυκτικά γεμίσει τον μεγαλόπρεπο Ναό τελέστηκε η θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου προεξάρχοντος του κ. .

Μετά την Απόλυση και προ του «Δι᾽ ευχών…» ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Νέα Σμύρνης προσφώνησε τον φιλοξενούμενο νέο Ιεράρχη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο και κατακλείοντας την προσφώνησή του του προσέφερε ωραιότατη εικόνα της Αγίας Φωτεινής, κοινής προστάτιδος και των δύο Μητροπόλεων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης. Αντιφώνησε ο άγιος Σμύρνης και συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και εξέφρασε την πολλή χαρά του που αξιώθηκε να ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό της Αγίας Φωτεινής.

Στις 6 μ.μ. ο Σεβασμ. Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος έφθασε και πάλι στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής προκειμένου να χοροστατήσει και να ομιλήσει κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό. Η ατμόσφαιρα ήταν πράγματι κατανυκτική, οι ψαλμωδίες μελωδικότατες και οι πιστοί με το τευχίδιο της Ακολουθίας ανά χείρας μετείχαν «εκ ψυχής» στην ιερή Ακολουθία.

Διαβάστε εδώ:  Η Σμύρνη τίμησε την Αγία Φωτεινή (ΦΩΤΟ)

Προ του «Νυν απολύεις…» πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Σεβασμ. Σμύρνης. Αφετηρία του λόγου του οι στίχοι 6-9 του 106ου Ψαλμού (ας σημειωθεί ότι οι ομιλίες των εφετινών Κατανυκτικών Εσπερινών αναφέρονται επιλεκτικά στους Ψαλμούς του Δαβίδ). Ο άγιος , ικανός ομιλητής, ερμήνευσε με βαθύτητα τους ψαλμικούς στίχους και με δεξιοτεχνία συνέδεσε το νόημά τους με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Για το πρωινό της Δευτέρας 13 Μαρτίου έχει προβλεφθεί κατ᾽ επιθυμίαν των ιθυνόντων του Σχολείου και του Συνδέσμου Αποφοίτων σύντομη επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στο πρότυπο πειραματικό σχολείο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.

Η έλευση του νέου Ιεράρχου της Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου στη Μητρόπολη και την πόλη μας είναι ένα ξεχωριστό γεγονός. Χαρά και δάκρυα, αναμνήσεις, παρελθόν και παρόν, ιστορία και σύγχρονη πραγματικότητα, όλα μαζί έσμιξαν και συγκίνησαν βαθιά όλους μας.