Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο Ονομαστηρίων Μητροπολίτου Καρυστίας Σεραφείμ

Loading...


Με λαμπρότητα τιμητική με την ευκαιρία της εορτής της Συνάξεως των Αρχαγγέλων Μιχαήλ Γαβριήλ πασών των επουρανίων νοερών δυνάμεων Χερουβείμ και Σεραφείμ κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο το πρωί της Παρασκευής 8ης Νοεμβρίου στον ευπρεπισμένο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Κύμη τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Στον όρθρο χοροστάτησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος εν συνεχεία στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο εορτάζων Ιεράρχης Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ έλαβαν ακόμη μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας καθώς και Ιερείς απο την Μητρόπολη Καρυστίας και οι Διάκονοι Στυλιανός Πεταχτής και Νικόλαος Πριμηκύριος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος όπως και αναφέρθηκε στην αποστολή των Αγίων Αγγέλων και στην υπακοή και τον σεβασμό τους προς τον Δημιουργό τους Τριαδικό Θεό και κάλεσε τους πιστούς να δείχνουν τον ανάλογο σεβασμό στους ιερούς θεσμούς της Πίστης και του Γένους.

Διαβάστε εδώ:  Ο Γαβριήλ άγει τα ονομαστήριά του

Ακολούθως μετέφερε ταυτόχρονα τις ευχές των Αρχιερέων του Κλήρου και του Λαού προς τον εορτάζοντα Άγιο Καρυστίας, λέγοντας ότι είναι έργω και λόγω «Σεβασμιώτατος» και η παρουσία του αποτελεί ευλογία για όλους.

Πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς λέγοντας ότι η παρουσία τους, όπως και του Κλήρου, των Αρχών και του λαού, γέμισε την καρδιά του με πολλή μεγάλη χαρά.

Παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Κύμης κ. Άγγελος Μαργέλης ο τέως Δήμαρχος κ. Δημήτριος Θωμάς καθώς και πλήθος πιστών απο την Κύμη και την ευρύτερη περιοχή που τίμησαν με την παρουσία του και να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

Φωτογραφίες: Ευάγγελος Στάμου

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr