Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Αυστρίας στην Εξαρχία της Ουγγαρίας

Loading...


Την 14ην και 15ην Σεπτεμβρίου ο , επισκέφθηκε την Εξαρχία του Οικουμενικού Θρόνου στην Ουγγαρία.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της : «Το Σάββατο το εσπέρας χοροστάστησε στο Ιερό Παρεκκλήσιον των Αγίων Ιεροθέου και Στεφάνου στη Βουδαπέστη στην ακολουθία του Εσπερινού, ενώ μετά το πέρας αυτής οι πιστοί, αλλά και οι Πατέρες που διακονούν την Εξαρχία μας, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τον Επίσκοπό τους και να λάβουν την ευλογία του.

Την επομένη, ήτοι την Κυριακή, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προέστη της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερο Γρηγόριο Nácsinák, τον Ιερολ. Άρχιδιάκονο Μάξιμο Rudko και τον Ιερολ. Διάκονο Ιωσήφ Ötvös. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, σημείωσε την μεγάλη σπουδαιότητα της πρόσκλησης του Κυρίου μας να Τον ακολοθήσουμε.

Διαβάστε εδώ:  Ο Νέος δήμαρχος Αμμοχώστου στον Μητροπολίτη Κωνσταντίας

Αυτή η πρόσκληση ενέχει την έννοια της μίμησης του Χριστού μέσα από την προσωπική μας σχέση μαζί Του, γεγονός που μας οδηγεί στην πραγματική ελευθερία, η οποία δεν συνίσταται στην φαινομενική ανεξαρτησία και στην ανθρώπινη αυτονομία με σκοπό τα εγκόσμια κέρδη, αλλά στην κατάκτηση της αιωνίου Ζωής. Στο πλαίσιο αυτής της εν Χριστώ ελευθερίας, ο άνθρωπος καλείται να αναλογιστεί και τις ευθύνες του έναντι της καθόλου δημιουργίας του Θεού και ειδικότερα της άλογης φύσης, όπως άλλωστε μας υπενθυμίζει συνεχώς κι ακαταπόνητα η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Μέσα από την ακλόνητη πίστη μας στο πρόσωπο του Κυρίου μας και μετέχοντας των αγίων και αχράντων Μυστηρίων, δυνάμεθα καθημερινώς να ομολογούμε τον Εσταυρωμένο και Αναστημένο Χριστό και να πορευθούμε μαζί Του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το καθόλου εκκλησίασμα είχε εκ νέου την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και να λάβει την ευλογία του».tilegrafima.gr