Βουλγαρία: Ενισχύει τον στρατό στα σύνορα με Τουρκία

Loading...


: Ενισχύει τον στρατό στα σύνορα με Τουρκία – Στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύσσει η Βουλγαρία στα σύνορά της με την , μετά από τις απειλές Ερντογάν ότι θα ανοίξει τη «στρόφιγκα» και χιλιάδες μετανάστες θα κατακλύσουν την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα το Βουλγαρικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ανάπτυξη στρατιωτικών βουλγαρικών δυνάμεων στα σύνορα της χώρας για τη διαχείριση της μεταναστευτικής ροής προς τη Βουλγαρία. Να θυμίσουμε ότι τα χερσαία σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία είναι μήκους 260 χιλιομέτρων.

Μέχρι σήμερα ο βουλγαρικός στρατός περιοριζόταν σε έναν ρόλο επιμελητείας. Τώρα, με το νέο νόμο που ψηφίστηκε, θα μπορεί να περιπολεί μαζί με τους 1.000 αστυνομικούς που ήδη επιχειρούν στα σύνορα, στα οποία υπάρχει φράκτης μήκους 30 χιλιομέτρων, όπως στη Σλοβενία και την Αυστρία. Ο νέος νόμος πέρασε από τη Βουλή με πλειοψηφία 156 επί 240 ψήφων.

Διαβάστε εδώ:  «Χαστούκι» από Ευρώπη στην Τουρκία

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τον περασμένο χρόνο μέσω της Βουλγαρίας προς την δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Η Σόφια φοβάται ότι τμήμα του κυρίως κύματος που περνά σήμερα μέσω της Ελλάδας, θα μετακινηθεί προς το έδαφός της (μέσω χερσαίων δρόμων από την Τουρκία) εξαιτίας της αύξησης των ελέγχων στο Αιγαίο.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr