Πατρών Χρυσόστομος: «Πανακήρατε Μαριάμ, δέχου τον ύμνον και δίδου την χάριν» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Για μία ακόμη χρονιά ένα ανθρώπινο ποτάμι κατέφθασε στις αυλές της ιστορικής και παλαίφατης Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομητίσσης των Πατρών, προκειμένου να ασπασθή το ιερό και χαριτόβρυτο εκτύπωμά Της και να καταθέση τα μύρα της ευλαβείας και της ευσεβείας ενώπιον της Μητέρας του Θεού και των ανθρώπων.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητροπόλεως Πατρών, «την παραμονή, της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου ετελέσθη με λαμπρότητα και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό η ακολουθία του Εσπερινού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Συμεών Χατζή και πολλών Κληρικών και Μοναχών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη στην θεολογική ερμηνεία της εικόνος της Κοιμήσεως της Παναγίας, χρησιμοποιώντας χωρία του Αγίου Γερμανού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Εν συνεχεία, ετελέσθη υπό του Σεβασμιωτάτου η Ιερά Αγρυπνία, η οποία ετελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Σεβασμιώτατος στις χιλιάδες των Πατρινών, και όχι μόνο, που κατέκλυσαν την ιερά Μάνδρα της Παναγίας, ευχήθηκε πατρικά κάθε ευλογία από τον Άγιο Θεό διά πρεσβειών της Υπερευλογημένης Δέσποινας του κόσμου.

Διαβάστε εδώ:  Ο πατραϊκός λαός απήντησε στην πρόκληση ότι «δεν είμαστε Ορθόδοξος Λαός» (ΦΩΤΟ)

Ανήμερα, ετελέσθη η β’ Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και ιερουργούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμ. π. Συμεών Χατζή και άλλων Πατέρων της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην διδασκαλία του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού για το πρόσωπο της Παναγίας και ανέλυσε το χωρίον, «Αύτη μου τον νούν είλεν αιχμάλωτον και την γλώσσαν αύτη εληίσατο» και ευχήθηκε στον Ηγούμενο της Μονής π. Συμεών και στην περί αυτόν Άδελφότητα, αλλά και στα πλήθη των προσκυνητών, έτη πολλά και αγιασμένα».