Παρελθόν ο π. Κύριλλος Συκής για τη Μητρόπολη Μυτιλήνης

Loading...


Μια περίοδος περισσότερων των 20 ετών κατά την οποία πρωταγωνίστησε στα εκκλησιαστικά πράγματα της Μητρόπολης Μυτιλήνης ο π. Κύριλλος Συκής, λήγει αύριο με την αποχώρηση του Αρχιμανδρίτη από τη Μητρόπολη και την τοποθέτησή του στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου.

Ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, για άγνωστους λόγους έως σήμερα, «απελύθη» από το Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο, ενώ έγινε και προσπάθεια ακόμα και διακοπής της μισθοδοσίας του, η οποία όμως απέβη άκαρπη. Το «απολυτήριο» του π. Κυρίλλου από τη Μυτιλήνη ζήτησε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, ο οποίος και από 1ης Αυγούστου τον τοποθετεί σε οργανική θέση της Μητρόπολής του.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι η απομάκρυνση του π. Κυρίλλου προκάλεσε ρήξη στις πατροπαράδοτα καλές σχέσεις του Μητροπολίτη Μυτιλήνης με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ πολλά λέγονται για τους λόγους που ώθησαν το Μητροπολίτη από την περίοδο της ασθένειάς του και μετά, δηλαδή εδώ και δυο περίπου χρόνια, σταδιακά να υποβαθμίσει το ρόλο του στενού του συνεργάτη Αρχιμανδρίτη και τελικά να τον «απολύσει» από τη Μητρόπολη.

Πολλά, πάντως, καταγγέλλονται για το συκοφαντικό ρόλο τρίτων σε βάρος του π. Κυρίλλου, οι οποίοι και έπεισαν το Μητροπολίτη για την ανάγκη απομάκρυνσής του. Και τελικά, όπως αποδείχθηκε, για τον αναπροσανατολισμό της Μητρόπολης Μυτιλήνης σε μια σειρά θεμάτων.tilegrafima.gr