Πανηγυρικός εορτασμός της Αγ. Παρασκευής στη Δροσοπηγή Κονίτσης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ι.Μ. Κονίτσης Η πολιούχος της ολόδροσης Δροσοπηγής Κονίτσης Αγία Παρασκευή γιορτάσθηκε και φέτος με συμμετοχή πλήθους πιστών τόσο κατοίκων της πανέμορφης κώμης όσο και ευλαβών προσκυνητών από τα γύρω χωριά, όπως βεβαίως και από τα Γιάννενα, την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Όπως μας ενημερώνει η Ι.Μ. Κονίτσης: «Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κονίτσης κ. κ. Ανδρέα λειτούργησαν μαζί ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Αναγνωστόπουλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως με τον νεοχειροτονηθέντα Ιερέα της κώμης π. Κωνσταντίνο Ταμπάκη.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Δρ Χαραλάμπης Μ. Μπούσιας, Μέγας Υμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας. Το κείμενο του λόγου του Υμνογράφου παραθέτουμε κατωτέρω.

Διαβάστε εδώ:  Ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

Ακολούθησε γεύμα στην πλατεία του χωριού κάτω από το αιωνόβιο πλατάνι με εδέσματα που παρασκεύασαν με μεγάλη επιμέλεια οι ευσεβείς νοικοκυρές του χωριού και των Ιωαννίνων και παραδοσιακοί χοροί από το μουσικό σύλλογο Κατσικά Ιωαννίνων.

Πρωτοποριακή ήταν και πολύ επιτυχής η ημερίδα που διοργανώθηκε με την αρωγή του Δήμου Κονίτσης και με θέμα: «Ημέρα τιμής και μνήμης Οσίου Παισίου του Αγιορείτου» στο πνευματικό κέντρο του Δήμου. Αυτήν συνόδευσε έκθεση φωτογραφίας σχετική με τον Όσιο Παΐσιο, που επιμελήθηκε ο αγιογράφος Κωνσταντίνος Φιλοπποπολίτης από το Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης. Εξεδόθη και σχετικό βιβλίο με Παρακλητικό Κανόνα στον Άγιο Παΐσιο και περιστατικά από το βίο του σύγχρονου αυτού Αγίου με θέμα «Ολίγα ωφέλιμα εκ της Κονίτσης». Το βιβλίο εκδόθηκε με πρόνοια και αρωγή του Δήμου Κονίτσης».tilegrafima.gr