Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ι.Μ Παναγίας Φανερωμένης Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΣΤΗΝ

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 η Αγία μας εόρτασε με την πρέπουσα λαμπρότητα το

Στην Ιερά Μητρόπολη Σπάρτης πανηγύρισε, μεταξύ άλλων, η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης, που βρίσκεται πλησίον της Αναβρυτής σε μία πανέμορφη και γραφική γωνιά του Ταϋγέτου. Τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της εορτής, πλήθος πιστών συνέρρευσε, για να καταθέσει μέσω της προσευχής στην Υπεραγία Θεοτόκο την αγάπη, την πίστη, τις αγωνίες και τις προσδοκίες του.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε, σε κλίμα κατάνυξης, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών της ευρύτερης περιοχής και ιερομονάχων της Ιεράς Μονής των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων της οποίας μετόχι είναι η Ιερά Μονή Φανερωμένης.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο στο χαρμόσυνο γεγονός της γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και στη σημασία που έχει αυτή για τους ανθρώπους της εποχής μας και την Ορθόδοξη Πίστη μας.

Μίλησε, επίσης, για τους γονείς της Παναγίας μας, Αγίους Ιωακείμ και Άννα, των οποίων ο βίος θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για τα σύγχρονα ζευγάρια, αφού χαρακτηριζόταν από βαθιά πίστη στο Θεό, υπομονή, συντροφικότητα και αγάπη. Κατακλείοντας το λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να βρίσκεται πάντα υπό την σκέπη της Μεγαλόχαρης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους πληγέντες από την πρόσφατη κακοκαιρία για τους οποίους ευχήθηκε την εκ Θεού ενδυνάμωσή τους ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προέκυψαν.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος ιερούργησε στον στον Ι.Ν Γεννήσεως της Θεοτόκου Βρεσθένων.