Οδοιπορικό της Χορωδίας της Ι.Μ.Νεαπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» στη Βασιλεύουσα (φωτο)

Loading...


Η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος», συνόδευσε το βηματισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα σε ένα προσκυνηματικό οδοιπορικό στη Βασιλίδα των πόλεων από 2 έως 5 Ιανουαρίου. Κατά την παραμονή της στην Κωνσταντινούπολη η Χορωδία επισκέφθηκε την Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί, όπου τραγούδησε στους γέροντες του Γηροκομείου κάλαντα και ύμνους των Χριστουγέννων.

 Προσκύνησε την Παναγία των Βλαχερνών, βημάτισε με δέος μέσα στην Αγιά Σοφιά, αντίκρυσε την παγκοσμίου κάλλους ωραιότητα των ψηφιδωτών στη Μονή της Χώρας, σκόρπισε νότες χρώματος ελληνικού στα νερά του Βοσπόρου κατά τη διάρκεια βραδινής κρουαζιέρας.

Κεντρικός σκοπός της επίσκεψης της Χορωδίας στην Κωνσταντινούπολη ήταν η παρουσίαση υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης με τίτλο «Η Προσδοκία των εθνών» στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Σταυροδρομίου (Ταξίμ), η οποία συγκίνησε και ενθουσίασε τους Ρωμιούς της Πόλης.

Το Σάββατο 4 Ιανουαρίου η πατριαρχική αυλή επεφύλαξε πολύ θερμή και τιμητική υποδοχή στο Σεβασμιώτατο στην Αίθουσα του Θρόνου του Οικομενικού Πατριαρχείου, όπου η Χορωδία συνεπήρε το υψηλό ακροατήριο με την ερμηνεία των παραδοσιακών καλάντων.

Το αλησμόνητο Οδοιπορικό έφθασε στο τέλος του στις 5 Ιανουαρίου με τη Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

1
1
1
1
1