Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση στην Ελλάδα (φωτο)

Loading...


Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα εξέφρασε ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος κατά τη συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο. Ο προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας δέχθηκε το Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στο πλαίσιο προσκυνηματικής περιήγησης στη Σερβία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο Αρχιερείς είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν εμπειρίες από την επίσκεψη και τη φιλοξενία που είχε προσφερθεί στον κ. Ειρηναίο στο Βόλο, όταν ήταν Μητροπολίτης Νις. Ο Μακαριώτατος έδειξε έντονη ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ενώ πληροφορήθηκε από τον Σεβασμιώτατο για το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στη Μητρόπολη Δημητριάδος. Επίσης, αναφέρθηκαν στην αδελφική αγάπη που υπάρχει ανάμεσα στους Έλληνες και τους Σέρβους. Τέλος, συζήτησαν και θέματα που αφορούν στη γενικότερη παρουσία της Ορθοδοξίας στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Μακαριώτατος ευλόγησε τα μέλη της προσκυνηματικής ομάδος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Το απόγευμα της Δευτέρας 17/6 ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές έτυχαν της φιλοξενίας του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπράτσκας κ. Ειρηναίου. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν στην ακολουθία του Εσπερινού στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Νόβι Σαντ, μετά το πέρας του οποίου, ο κ. Ειρηναίος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του, αλλά και για την αμέριστη συμπαράσταση του ιδίου, όσο και όλου του Ελληνικού λαού, στη Σερβία, κατά τα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν.

Ο Σεβασμιώτατος, αντιφωνώντας, ευχαρίστησε, με θέρμη και συγκίνηση, τον Θεοφιλέστατο, χαρακτηρίζοντάς τον, ως μια χαρισματική προσωπικότητα, άξιο ποιμενάρχη και λαμπρό επιστήμονα.

1
alt
alt
alt